Az első forduló csatái tovább zajlanak Rotterdamban.Papiron igazi csemege lenne az Alex De Minaur – Sebastian Korda összecsapás. Furcsa,hogy nem esti találkozónak rakták be,de talán ők is sejtik,hogy nem várható akkora ütközet.

Az amerikai a sérülését megelőzően óriási formában volt. Akár a Grand Slam döntők is célkeresztbe kerülhettek nála. Azonban jött a sérülés ami minden számítást keresztülhúzott. Tavaly az év második felében akadtak bíztató jelek,de a legjobbakkal nem tudja felvenni a versenyt. Monhatnánk,hogy de megverte Sheltont. Igaznak igaz,de a összképen mit sem változtat,hogy még a szett lopás is kuriózum az elittel szemben. Idén is ez a sorozat folytatódik hiszen a gyengébb játékosokkal boldogul,de egy szinten megrekedt. Lehecka ellen játékot alig nyert. A múlt héten Dimitrovval játszott ahol egy szettig tudta megnehezíteni a dolgát. Az első szettben konkrétan állva hagyta Kordát. Nem volt elég dinamikus és lábmunkában is voltak hiányosságok. Variálja a játékot,de az előbb említett képesség és erő hiányzik belőle. A bolgár akkor rengeteg labdára odaért. Erre hatványozott számíthat a mai napon hiszen De Minaur a mezőny egyik leggyorsabb léptűje.

Az ausztrál is megrekedt egy szinten régóta,de egy polccal feljebb van így is. Az idei szezonkezdés álomszerűen alakult. Megverte Djokovicot és Zverevet is ami rengeteg erőt és hitet adott neki. Az Ausztrál Openen is jól állt,de egyértelmű,hogy fejben és játékban is változtatnia kellene ahhoz,hogy a Grand Slam és a nagy tornák végjátékában is tényező legyen. Ez persze egy darabig elég ahogy a mai összecsapásra is.

A formákat nézve meglepő eredmény születne, ha nem az ausztrál győzne. Folyamatos kemény,gyors és pontos játékra lenne szüksége az amerikainak,hogy esélye legyen a sikerre. Erre pedig képtelen. Előbb utóbb jönnek a hibák. Ha pedig puhán játszik gyors véget ér a találkozó.

De Minaur, Alex - Korda, Sebastian: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp