Már magam sem tudom, melyik Sociedad meccs volt az, amikor beugrott a PSG elleni közelgő párharc. Arra gondoltam, na, ennek a csapatnak a PSG sem nagyon fog gólt rúgni. Azóta mondjuk picit változott a Sociedad játéka (inkább energiaszintje), de a véleményem azért tartom.

Nálam under, a következő 1203 karakterben pedig a miértek jönnek:

Egyrészt azért, mert a Sociedad vélhetően azért megy Párizsba, hogy elhozzon egy 0-0-át. Ezt gyakorolták a srácok a kupában, a LaLiga meccseken, és jól sikerültek a próbák, mert az utolsó 4 meccsükből 3 0-0-ás lett, egyedül az utolsó Osasuna elleni lett 0-1. Kegyetlen pocsék meccsek, előrejáték döglődik, aminek sok oka van. Sérülések és formán kívüli játékosok, meg ugye Kubo hiánya, aki Ázsia Kupázott.

Alguacil mester is okolható, mert erősen defenzív focit játszik a Sociedad. Volt ez játékosabb csapat, de valahogy annyira hátulra koncentrálódik az erő, mint egy Skoda 105 S-nél. Ott is elöl csak az üresség, a nihil. Csak akkor volt benne tartalom, ha felnyitottuk, aztán raktunk bele ...

A Sociedad tehát elkorcsosult, számomra már nézhetetlenül defenzív lett, egy Mata-Greenwood féle Getafe támadójátéka is sokkal színesebb, de talán még a Mallorca játéka is. Viszont hátul nincs gond. Mármint inkább úgy írom, hogy a csapatvédekezés működik, mert abból mindenki kiveszi a részét. A Sociedad rengeteget foultol. A Sociedad nem hagyja, hogy az ellenfelek folyékony játékot produkáljanak, dirr-durr, ahol érik, ott törik kettő a kibontakozni kívánó akciókat. Ez lesz a cél ma is. Átlagban 16,4 szabálytalansága van a Sociedadnak, LaLiga szinten a Geta mögött második. Idegenben viszont ezen tudnak emelni, a 17,7-tel a spanyol1-ben már messze ligaelsők.

Érdekesség, hogy classic kontra után a Geta, az Alavés, a Mallorca és a Sociedad az a négy együttes, amely még LaLiga meccsen nem kapott gólt. Ezek közül egyedül a Sociedad az, amely reálisan Európáért harcol, viszont mégis gy játszik, mint azok a csapatok, melyek a kiesést akarják elkerülni. Mélyen, saját kapujuk előtt védekeznek, sosem nyílnak ki, kevés emberrel támadnak, épp ezért manapság már nem lőnek gólt (uccsó 4 meccsen egyet sem), és épp ezért nem is igazán kapnak, hisz Barrenéék energiája is elmegy a védekezésre. Főleg el fog egy PSG ellen. Maaztán főleg a biztonságon lesz a hangsúly, amikor az agarakat kell megállítani. Kolo, Mbappé és Dembelé jöhet szembe, ott azért kinyílni tuti nem szabad. Lehet az említett trió majd csinál egy-egy cselt, de Merino, Zubimendi vagy aki épp a pályára kerül, tuti egyből odapakol, és a Sociedad nagyon érzi, mikor kell odarúgni, lökni, stb. stb. ami még sípszót ugyan ér, de lapot még nem. Mert ahhoz képest, hogy kb. minden túlzás nélkül a liga legszabálytalanabb csapata, lapokat tekintve csak a középmezőnyben van, és piros lapok tekintve pedig a legsportszerűbb csapatok között van, mindössze 1 piros lappal a Gironá, Alavéssel holtversenyben. Írtam, hogy kb annyit foultolnak, mint a Geta, viszont amíg a Sociedad 1 pirosat kapott a szezonban, addig a Geta már 9-et. Hát igen, azért Djenéék ha valamit csinálnak, azt 'jól' csinálják.

Szóvel defenzív Sociedadot várok, ilyen csapattal a PSG otthon nem találkozik. Kilianék majd vakarják a buksit, ezt a reteszt hogy kéne feltörni. A vendégektől nem várok gólt, a PSG-től meg az említett dolgok miatt nem várok gálaelőadást.

Paris SG - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp