Úgy vagyok ezzel a meccsel, mint az Olympiakos - Fradi összecsapással, ahol látni a közelmúltban csak az egyik csapatot láttam játszani, de azt kb mindig. Közben a másikról fngm nincs, hogy mit játszik, csak a számok, a statisztikák alapján tudok tájékozódni, ami amúgy sokszor elég.

Szóval a számomra homály csapat a Dinamo Zágráb. Annyira nem tűnik acélosnak, ám biztos van megint a keretben egy-két tehetséges játékos, akiből majd pénzt csinál a klub. Most nézhetnék itt transfermarkt-ot, írhatnék ezt-azt, de full hiteltelen lenne. Őszintén szólva általánosságokat tudnék írni, a számokat pedig ugyanúgy mindenki ki tudja keresni, mint én.

A Betis nálam más kaliber, mivel LaLiga fan vagyok, sokat látom. A LaLigában 9-11-4-gyel áll, most a 6. helyre elég. Masszív kis csapat, ám szemre ez a Betis nem játszik szép focit. Viszonylag jó helyét annak köszönheti, hogy ebben az idényben hátul eltűntek a nagy hibák, és ebben az idényben eltűntek a felesleges piros lapok. Magabiztosak a srácok, nagyon labdabiztos csapat a Betis. Sajnos Isco pár hete kidőlt, de ez sem törte meg a Verdiblancos-t, hisz azóta is megverték a Cádízt és a Mallorcát idegenben, otthon 1-1-et hoztak a Getafe ellen.

A Betis kiváló a rögzített szituációknál. Egészen pontosan a 2. legjobb LaLiga szinten, hisz 8 gólt hozott össze, miközben rögzített szituáció után csak kettőt kapott. Ez remek rating, de a Real Madrid sem semmi, a maga 9 lőtt/0 kapott góljával.

Úgy gondolom, túlizgulni egyik csapat sem fogja, de a Betis ha már a peches utolsó EL-meccsét elszúrta, itt az EKL-ben próbál alkotni. Elnézve a mezőnyt, reális esélye van a végső győzelemre. Én hazai sikert várok, stabilabb tipp lenne a -1 AH-s hazai, de ahogy az FTC-meccsnél, kicsi kockázatot itt is vállalok. (Érdekesség, hogy a tradicionálisan otthon erős Betis utolsó 6 hazai meccséből csak egyet nyert, azt is szűken 1 góllal. Talán most jöhet egy nagyobb arányú hazai siker, már csak a nagy számok törvénye alapján is. )

Real Betis - Dinamo Zagreb: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp