Az arab sejkek világában tovább folynak a pénzes tornák a női WTA mezőnynek. A héten Dohában teszik tiszteletüket a hölgyek. A névsorra most sem lehet panasz az biztos. Az esti fő mérkőzést szemeltem ki a Naomi Osaka – Karolina Pliskova összecsapást. Egymás elleni mérlegüket tekintve jobban áll Karolina. Nem is oly régen találkoztak,az idei Ausztrál Open felvezető tornáján Brisbaneben ahol nagy csatában kapott csak ki Osaka.

Az viszont nem elhanyagolható szempont,hogy a visszatérését követő első tornája volt a japánnak. Így nézve rögtön felértékelődik az a döntő szettes vereség. Pláne úgy,hogy töménytelen mennyiségű break labdát hagyott parlagon. Ezt a luxust nem engedheti meg senki magának. A másik oldalra is igaz,hogy ilyen kegyben nem részesülhet Pliskova rendszeresen. A játékának kellett három négy torna mire ismét összeáll ami így is exponenciális javulás tekintve,hogy nemrég szült. Az első körben rögtön megkapta Caroline Garciát aki az Openen csúnyán elpüfölte és ideje volt revansot vennie. A tenyeresei már keményebbek voltak és a mozgása is dinamikusabbnak tűnik,mint egy hónapja. Azzal,hogy megfordította az első játszmát szerintem átszakadt egy gát amely lebontotta a mentális falat. Nála pedig tudjuk,hogy különösen fontos hiszen érzékeny lélek. A fonák egyenesei nem egyszer állva hagyták a franciát és a horvátot.

A cseh sokadig virágzását éli. Azzal,hogy végigverte a mezőnyt Romániában a múlt héten ismét szárnyra kapott. Azért azt ne feledjük,hogy 31 éves már és zsinórban 8 meccset játszott. Itt Dohában pedig három három szettes mérkőzésen van túl. Az energiái neki is végesek. Hiába jól tartalékol Karolina hiszen a stílusából adódik,hogy sokat nem szeret mozogni a pályán.

Így hogy a japán is kezd formába lendülni szerintem eljött a vereség ideje Pliskovának.

Osaka, Naomi - Pliskova, Karolina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp