Nagy várakozással folytatódnak a lengyel futball második vonalának küzdelmei, legalábbis Tychyben mindenképpen, hiszen az együttes az egyenesen feljutó második helyről várja a "tavaszi" folytatást.

A Tychy főleg a hazai remeklésének köszönheti jelenlegi ezüstös pozícióját, a Miejski Stadionban kisebb oroszlánbarlangot alakítottak ki, csupán egyszer kaptak ki a Lechia Gdansktól, mellette hét győzelem és egy remi emeli a teljestményt.

Az élboly nagyon sűrű, hiszen az első hét helyezett együttes négy ponton belül van, nem fér bele a lazsálás, maximális koncentrációra van szükség annak, aki a végén is ünnepelni szeretne, ennek megfelelően várja el az alázatos munkát az edző Dariusz Banasik az övéitől.

Nagy a hangulat Tychyben, ahol kedvezményes jegyekkel próbálják csalogatni a népet, a tanulóknak pedig jelképes összegért adnak belépőket.

A vendégségbe érkező Odra Opole főleg a bajnokság elejét vette jól, utána kisebb hullámvölgybe kerültek, pedig volt olyan pillanat is amikor vezethették a pontvadászatot. Az Opole is otthon hasított inkább, igaz két hazai pályás vereségének egyikét épp a Tychy ellen nyelték be (0-2).

A lengyel, darálós második vonalban a hazai pálya sokat ér a tabella elején egymás ellen küzdők meccsein. Most a Tychy van ebből a szempontból jó helyzetben és a meccset megelőző hétközi sajtótájékoztatón is felvázolt derűlátó jövő kép is azt sugallja számomra, itt nem lehet más eredmény, mint hazai siker, ahol az újra meccsre éhező közönség belehajszolhatja a csapatát a győzelembe, esetlegesen a listavezető pozció megszerzésébe is egyben.

GKS Tychy '71 - Odra Opole: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp