A negyeddöntőket rendezik Buenos Airesben a férfiak február havi salakos versenyén. A délelőtti programból esett az első választásom a Dusan Lajovic – Facundo Diaz Acosta összecsapásra.

Dusannál ez megszokott,hogy hónapokig egy szót se hallunk felőle aztán egyszer csak felkapjuk a fejünket,hogy ismét a hírekben van és felmerül sokakban,hogy ő még játszik?! Pedig bizony hétről hétre utazik a Tour állomásain.A szerbet sokszor leírták már köztük én is,de egy-egy tornára főleg vörös szemcsés viadalokra felszívja magát. Nem egyedi eset az övé elég csak a spanyol Ramos Vinolasra gondolni. Hiszen ki gondolta tavaly,hogy majd Banja Lukán végigveri a mezőnyt olyan neveket legyőzve,mint Djokovic vagy Rublev. Tavaly itt négy meccset is nyert és egészen a negyeddöntőig menetelt ahol Alcaraz győzte le. Így számára egy kedves és egyben fontos torna ez. A sorsolása nagyon nehézre sikerült,de kitűnően állja a sarat. A top50-es Filst meglepetésre könnyedén verte. Salakon másfél óra alatt lerendezte így joggal illeti a találkozót ez a titulus. Tabilo már nem volt ilyen egyszerű történet. Remek taktikai érzékkel a második játszma derekán az elveszített adogatását követően el is engedte a szettet és szinte 0 energia befektetéssel játszotta le. A harmadikban pedig állva hagyta a chileit.

Az argentin nem egy tinédzser a maga 23 évével,de úgy tűnik most ért be. A tavalyi montevideo-i challenger torna győzelemmel vétette észre magát. Majd az Ausztrál Openen megnehezítette Taylor Fritz dolgát. Ő már a múlt héten is a hátára vette a februári salakos torna sorozatot. Cordobában a két kötelezőt hozta. Azonban jól látszik,hogy egy komplexebb salakjátékos még megüli a gyomrát, hiszen Baez kicsivel több,mint egy óra alatt megverte.

A tapasztalat és a pillanatnyi forma okán egyértelműen Lajovic a mérkőzés esélyese és a várható győztese is nálam.

Lajovic, Dusan - Diaz Acosta, Facundo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp