A Ferencváros nemzetközi szereplése miatt csonka fordulót rendeznek a hétvégén az OTP Bank Ligában, melyből egy mérkőzésen már túl is vagyunk. Ezen egy, a magyar szinthez viszonyítva egész elfogadható találkozót kaptunk, ahol a poraiból feltámadó ZTE kifújta a "magyar csapat" Paks orrát (3:4). Ha 7 gólt nem is, de minimum 3-at a mai Kecskeméti TE - Újpest FC találkozóra is el tudok képzelni. Egyrészt a két csapat közelmúltbeli eredményei miatt, másrészt azért, mert szembemenve a sportfogadas.org főoldali cikkével, én ezt közel sem tartom egy tét nélküli találkozónak. A kecskemétieknek mindenféleképpen javítaniuk illene a múlt heti paksi fiaskót, míg az Újpesttől már(!) elvárják a tulajdonosi és személyi változással remélt pozitív változást.

A Szabó István irányította kecskemétiek a tavalyi kifutott siker után is stabilan őrzik első osztályú tagságukat. Kiesési gondjaik csak valami extrém hanyatlás esetén lehetnének, de nem lesznek. Viszont azt mindenféleképpen elmondhatjuk róluk, hogy a keretükben történt személyi változások ellenére is a stílusos támadófocit preferálják. Ebben döntő szerepet játszik az ismét válogatott formába lendülő Horváth Krisztofer, aki a mostani mérkőzésen biztos hogy nem játszik. Ez a végeredményre esetleg kihatással lehet, de a gólokat szerintem nem befolyásolja. Ősszel egy gyengébben teljesítő Horváth mellett is tudtak gólt, gólokat szerezni a hazai lila-fehérek.

A vendég lila-fehérek először rájátszottak a "Belga" és Vignjevic kirúgására, majd gyorsan legyőzték a DVTK-t idegenben. Mindenesetre tanulságos mérkőzés volt ez az új szakvezető Mészöly Géza számára, mert azt láthatta a "szőke kavics", hogy elől is és hátul is lesz dolga bőven csapatával. Ugyanakkor a mentális, motivációs repertoárját jól tolmácsolta az együttese felé, ennek köszönhették a győzelmüket. Most sem várnám, hogy beállnának védekezni egy Kecskemét ellen, tehát gólt, gólokat Ők is szerezhetnek.

Az első 10-15 percet leszámítva egy eseménydús, lüktető találkozóra számítok, gólokkal fűszerezve.

Kecskeméti TE - Újpest FC: Gólok száma - Felett/alatt tipp