Két alsóházi együttes találkozik egymással vasárnap este a Bundesliga 3 küzdelmei során. A hazai együttes egyértelműen a találkozó esélyese, több okból is.

Immáron hat mérkőzése veretlen az egykor szebb napokat is megélt müncheni együttes, amely ennek ellenére csak a 13.helyen áll a bajnokságban. Egy pocsék tavasszal még van esélyük arra, hogy osztályozós helyen zárjanak, de az eddigi eredményeik és a jelenlegi formájukat látva ezt kizárnám. Kevés gól van a mérkőzéseiken, az egyik legkevesebb gólt rúgták és kapták idáig. Érdekes adat ez egyébként, ugyanis csak 2024-ben 11 gólt szereztek, míg a teljes szezonban 29-et.

Annyira jó formába került a tavaszi körre a csapat, hogy a múlt héten a negyedik helyezett Ingolstadtot verték magabiztosan, 3-1-re, előtte pedig szintén az élmezőny mögött helyezkedő Essent.

A Hallescher csapata a már biztos bent maradást érő, tizenhatodik helyen áll, előnyük egy pont az osztályozós helyen álló Mannheimmel szemben. A szezon végén az utolsó helyezett együttes esik ki, és ha csak nem küldi el az összes mérkőzésre az első csapatát a Freiburg, akkor garantált, hogy a második csapatuk osztályváltásra kényszerül. A Hallescher legutóbbi négy mérkőzésén nyeretlen, ezeken három vereség is összejött nekik, méghozzá az egyiket a mögöttük elhelyezkedő, előbb említett Mannheim együttesével szemben.

Szeptemberben találkoztak legutóbb egymással, akkor idegenben nyert 2-0-ra a müncheni csapat, általában minden második mérkőzésükön betalálnak legalább kétszer. A bajnokságban a leggyengébb védelemmel a vendégek rendelkeznek, összesen 54 gólt kaptak huszonöt mérkőzés alatt, ebből idegenben 30-at.

Látva a 2024-es eredményeket azt gondolom, hogy ezt a mérkőzést muszáj behúznia annak az 1860 Münchennek, ahol szerepelt korábban Király Gábor és Simon Krisztián is. A tippem az, hogy szerez legalább két gólt a hazai együttes.

TSV 1860 München - Hallescher FC: TSV 1860 München által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp