Jön a Fradi és Dejan Sztankovic nagy meccse az idei tavasszal. A nemzetközi kupaporondon a tavaly év után idén is sikerült életbe maradnia a fővárosi kilencedik kerületieknek. 2023 -ban az azóta is fejlődő és éppen a Bundesliga trónjáról a Bayern Münchent lelökni készülő Bayer Leverkusen állíított meg a csapatot, most a görög bajnok Olympiakos Pireusz ellen kellene szépet alkotni. 1997 -ben egy kissé megroppant Fradinak sikerült akkor elkapnia a görögöket. A Göteborg elleni sima BL kiesés az előző évi híres és emlékezetes Ajax, Real Madrid, Grasshoppers elleni csoportkör után demoralizálólag hatott. Nováknak mennie is kellett és az UEFA Kupa meccsen az Olympiakosz ellen már Varga Zoli és Mucha tevékenykedett. Akkor Miriuta, Horváth, Arany László, Limperger és a többiek itthon 3-1 -es előny után a kinti pokolban 2-2 -t értek el és továbbjutottak.

Elnézést a nosztalgiátásért, de én most hasonlót érzek ebben az összecsapásban. Most fordítva készült a forgatókönyv, kint Pireuszban egy nüansznyi hátrányt szedett össze a magyar bajnokcsapat, egy x szagú találkozón.

Ahogyan Sztankovics is mondta, itthon minden szurkolóra számít, akik segthetnek belehajszolni a zöld-fehéreket a sikerbe az esetleges fordításba is.

Ez az Olympiakosz nem egy verhetetlen csapat, Mendilibar érkezése ide vagy oda. Nyertek hétvégén is 4-1 -re Szalonikin, de egy görög bajnoki teljesen más intenzitást képvisel. Idegenben sosem ájultunk el az Olympiakos nemzetközi eredményeitől. Az idei szezonban ezeket érték el, az otthonuktól távol: Genk - Olympiakos 1-1, Cukaricki - Olympiakosz 0-3, Topolya - Olympiakosz 2-2, West Ham - Olympiakosz 1-0, Freiburg - Olympiakosz 5-0.

A Groupama Arénában telt ház mellett meg lehet majd csütörtökön a siker, kérdés, hogy a győzelem végül mire lesz elég. Tippem: 1-0 és büntetőkkel a Fradi jut tovább.

Ferencváros - Olympiakos Piraeus: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp