Lefőtt a kávé, kipukkant a lufi, elúszott a hajó...-azaz megfőtt a Girona. Ez nem lesz Leicester City II, a Girona veszettül küzd az elemekkel önmagával, hogy valahogy a top4-ben zárjon, és a BL-ben induljon a következő szezonban. Erre sok pénzt nem tennék, mert reped a rendszer. A háttérben már páran azon dolgoznak, hogy hová igazolnak, Savinhóról már tudjuk, hogy a City kiemelte, de Dobvyk, Herrera, stb. is azon dolgozik, merre tovább.

Savinhón érezni, hogy fejben nincs itt, ahogy anno amikor kiderült, hogy Zaragoza a Bayerné, a Granadában két jó megmozdulása nem volt... Nem igazán érezni most azt a Gironában, amit érezni lehetett sokáig, hogy bármikor rúgnak 3-4 gólt.

Az Sociedad elleni 0-0 bűnrossz volt, aztán a totál tartalékos védelemmel felálló RM is oktatta a Gironát. A helyzet nem egyszerű, mert ha most nyer a Bilbao, lesz 49 pontja, az pedig már kis túlzással lőtávolság, hogy Inakiék is reménykedjenek a BL-ben. Ha a Girona gyengélkedése folytatódik, akkor közel sem biztos, hogy befér a top4-be. Szóval ez igencsak fontos meccs, és az mindkét csapat számára. Ha netán itt a Girona nyer, azzal óriásit lép a BL-indulás felé vezető úton, de szerintem ma egy remi is jó eredmény lenne, mert Dobvyk-ék reálisan látják a dolgokat, a bajnoki cím pedig nem realitás.

Könnyen lehet ez hasonló meccs, mint volt a Girona-Sociedad, ahol óvatoskodnak a felek. Blindék nem fognak területet hagyni Inakinak és Nicónak, mert a Girona védelme sebességből verhető. Főleg Blind, de Couto sem játszik eltiltás miatt, szóval bomlik az egység. Eric Garcia sem villámléptű, szóval a vendég csapat óvatos lesz. A Bilbao együttesét nehéz feltörni, a RM mögött a legkevesebb kapott gólja a Bilbaónak van. A Gironánál megtorpanást látok, talán mostanra fáradtak el, amin meg nem lehet csodálkozni. A Bilbao eleve stabil, utolsó4 meccsén gólt sem kapott. Erős, energikus focit játszik, sokat ütköznek, masszív kis csapat, ráadásul válogatott kaliberű kapus van a csapat mögött, szóval én úgy vélem, under lesz ebből. Ráadásul a Giroa idegenben a RM ellen nem lőtt gólt, aztán a Celta otthonában szűk 0-1, előtte a Napos Parton, Almeriában a liga legpocsékabb védelme (és csapata) ellen csak 0-0 jött.

Athletic Bilbao - Girona: Gólok száma - Felett/alatt tipp