Az elmúlt hetek pofozógépének aposztrofált Chelsea igencsak meglepte a hazai pályán remeklő Manchester Cityt, sőt kis szerencsével akár több gólos előnnyel is mehettek volna a szünetre a hétvégi rangadón. Sokáig úgy tünt a kimaradt Sterling helyzetek nem bosszulják meg magukat, viszont a meccs vége felé Rodri egyenlítő góljával végül pontosztozkodás mellett járt le a találkozó.

Ezzel a botlással továbbra is a Man City a toronymagas esélyese a PL cím megszerzésére, ugyanakkor már nem ők vezetik a tabellát vesztek pontok tekintetében, hanem visszakerült ez a pozició pillanatnyilag a Liverpool kezébe. Többször írtam már a sebzett vad szerepéről, ez jelenleg Guardiola csapatára igaz, hiszen a hétvégén Haaland egymaga több gólt is szerezhetett volna, 1.40-es kidolgozott helyzetre (xG) nem tudott betaláln, míg emelett két kétes szituációt is számon kérhettek a játékvezetőn a manchesteriek, ahol úgy gondolták, hogy büntető járt volna számukra. Az ilyen meccsek után rendszerint jól szokott kijönni Guardiola csapata és erőt-karaktert mutatva magabiztosan szokták behúzni a győzelmet egy esetleges botlás után.

Erre a hiba javításra pedig tökéletes ellenfél lehet a Brentford csapata, hiszen a hétvégén egy több sebből vérző Liverpool dolgát csak pillanatokig tudták megnehezíteni és ahogy kinnebb jöttek a hátsó szorításból a remekül kontrázó Liverpoolra és az önmaguk által előidézett védelmi hibákra nem volt ellenszere Thomas Franknak.

Nem olyan rég a Brentford pályáján játszodtak (15 napja), akkor minden a kezükre játszott, hiszen korán vezetést tudtak szerezni és 45 percig úgy tünt, hogy Flekken aranykesztyúben véd és nem lehet neki aznap betalálni, viszont egy Foden triplának köszönhetően sima City győzelem született.

Nem hiszem egymás után ennyire balszerencsés lenne Haaland, hogy ilyen nagy minőségű helyzetből ne tudjon betalálni, míg DeBruyne sem nagyon szokott két egymás követő meccsen kimaradni a gólokból akár gólszerzés, akár assziszt formájában. Ezen a meccsen egy minimum két gólos City sikert várok.

Manchester City - Brentford: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp