Idén eléggé vérszegényre sikeredett a BL nyolcaddöntőinek a párosításai, a sok papírforma szerű mérkőzések között kiemelkedő az Inter Milan - Atletio Madrid párosítása, viszont ez sem a néző csalógató, több gólos mérkőzések miatt, hanem a kiegyenlített esélyek alapján.

Utóbbi időben eléggé lapos első meccsek voltak az európai kupák kieséses sorozataiban, hiszen a csapatoknak nem szándékuk egy meccs alapján eldönteni a párharcot, sokkal inkább a második, mindent eldöntő mérkőzésre készülnek. Ehhez nagyban hozzájárult a Covidos szezon hozzadéka, miszerint az idegenben szerzett gólnak már nincs jelentősége, így a vendég együttes nem annyira koncentrál a gólszerzésre, legtöbb esetben a védekezésre fektettik a hangsúlyt, különsen igaz ez ha a vendég csapat az a bizonyos Atletico Madrid, akinek az edzője Diego Simeone.

A tavalyi évben nagy sikert ért el a döntőbe jutásával az Inter, ami köszönhető Simone Inzaghi pragmatikus edzői felfogásának és a könnyűnek mondható sorsolásuknak. Nézzük meg a tavalyi eredményeiket, Porto ellen első meccs 1-0, második meccs 0-0. Negyedöntőben idegenben szereztek magabiztos 2-0-ás győzelmet a Benfica ellen (a kevés gól itt is lejött), míg ia visszavágón a Benfica ment a csodáért, ebből alakult ki egy élvezhető 3-3as végeredmény (kivételt erősítő szabály). Az elődöntőben milánói derbi következett, ahol szintén első meccs 0-2 második meccs 1-0, kettős győzelem, két kevés gólos mérkőzésen.

Atletico Madridot ilyen szempontból senkinek nem kell bemutatni, náluk a cél szentesíti az eszközt, nem kell a szép játék, hiszen végső soron csak az eredmények számítanak. Számukra egyértelmű cél a továbbjutást hazai pályán kiharcolni, első meccsen mehet a játék tördelése, idő húzása és bizni egy esetleges szerzett gólban ami nagyban megkönnyítheti a visszavágó esélyeit számukra.

Egy tördelt, kevés helyzetes mérkőzésre számítok, ahol maximum két gól születhet.

Inter - Atlético Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp