Az év utolsó Masters-tornájának ad otthont Párizs, és az idén különösen eseménydúsnak ígérkezik a verseny, mivel a 14-szeres Grand Slam-bajnok, Novak Djokovic újra világelső lehet, és az ATP Finalsra is még két kiadó helyért folyik a harc.

A szerb játékos szinte újjászületett és az idény második felében letarolt minden ellenállást. Wimbledoni győzelme után, nyert Cincinnatiban, a US Openen és Shanghaiban. Ezt a sikerét tükrözi az a tény, hogy a júliusi hónap kezdetétől a párizsi torna kezdetéig csak egy(!) hivatalos meccset veszített (Torontóban Tsitsipas ellen).

A jó játékformája visszavezetheti a világranglista első helyére, abban az esetben, ha legalább egy fordulóval továbbjut a Mastersen mint Rafael Nadal. Novak a legesélyesebb játékos  a tornagyőzelemre 2.25-s szorzóval, míg a spanyol a második 7.00-s szorzóval. Nadal most játszik először a US Openen elszenvedett sérülése óta és ez a játékfelület nem éppen a kedvence, annak ellenére, hogy ugyanabban a városban található, ahol 11-szer nyerte a Roland Garrost. Ezt a tornát még sosem sikerült megnyernie, míg Djokovic négyszer győzedelmeskedett.

A világbajnokságra való kijutásért is még folyik a harc. A jelenlegi hetedik helyezett, Marin Cilic megszerzi a Londonba szóló jegyet ha eljut legalább az elődöntőig, és Dominic Thiem, aki jelenleg a nyolcadik, garantáltan kvalifikálódik ha nyeri a tornát (21.00). Kei Nishikori, akinek 21.00-s szorzó áll tornagyőzelmi esélye mellett, legalább az elődöntőig kell menetelnie, hogy esélye legyen a kijutásra. John Isnernek még ennél is nehezebb dolga van, mert neki a döntőig kell jutnia, hogy a pakliban maradjon.

Top10 esélyesek a tornagyőzelemre:

Novak Djokovic 2.25 Kei Nishikori 21.00
Rafael Nadal 7.00 Dominic Thiem 21.00
Alexander Zverev 8.00 Kevin Anderson 26.00
Roger Federer 9.00 * Borna Coric 26.00
Marin Cilic 21.00 John Isner 26.00

* - részvétele kérdéses a tornán

Érdekes hírnek számít az is, hogy Grigor Dimitrov Párizsban Andre Agassi segítségének örvend. Az együttműködés már a nyáron Amerikában körvonalazódni látszott, jelenleg a volt világelső a torna helyszínén edzi a bolgár játékost.

Fogadj a párizsi tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.10.29. (07:45).