Az ATP500-as brazil torna utolsó nyolc játékosa között magyar játékost is találunk és ez nem más, mint Balázs Attila, aki Thiago Monteirót legyőzve, immár a világranglista 94. helyét biztosította be magának.

A bravúr egyszerre két kaput nyitott ki Atinak, az első az ATP top 100 játékosa közé való feljutásét, a második pedig a visszavágás lehetőségéét az a Pedro Martinez (ATP 133.) ellen, aki pár nappal ezelőtt, döntő játszmában győzte őt le Buenos Airesben.

A selejtezőből "lucky loser"-ként főtáblára feljutó magyar játékos már az első fordulóban jelét adta annak, hogy a legtöbbet akarja kihozni a nem várt helyzetből és két játszmában verte azt a Pablo Cuevast, aki 2016-ban a torna bajnoka volt. A második meccse már sokkal fordulatosabbra sikerült. Miután Monteiro 6-1-re nyerte az első játszmát, Atinak sikerült talpra állni és hasonló eredménnyel visszavágni a másodikban. A döntő játszmában Ati pontosan akkor veszítette el adogatását, amikor a meccsért szervált, de azután rögtön sikerült másodjára is brékelni és ezáltal győzni is (1-6, 6-1, 6-4-s végeredménnyel). A hullámvölgyekkel teli meccsen, a magyar játékosnak sikerült egy elfogadható 70%-s átlagban érvényesíteni első szerváját.

Martinez szintén a selejtezőkből küzdötte fel magát a negyeddöntőig. A nyolcaddöntőben a rutinos Pablo Andujart verte két sima játszmába (6-1, 6-4), miután első főtáblás meccsén Hugo Dellien ellen döntő szettet kényszerül játszani, amelyet "csak" 7-5-re nyert.

Bár az említett, Argentínában zajlott egymás elleni meccsük a spanyol játékos győzelmével végződött, Attilának vannak kellemes emlékei is Martinezzel kapcsolatban, mivel 2017-ben Huelvaban 2-0-ra verte őt egy ITF rangú torna salakján. A bukmékerek Pedrót esélyesebbnek tartják, ami lehetséges, hogy abból adódik, hogy a spanyol a múlt héten a nyolcaddöntőig menetelt Buenos Airesben, (ahol Dusan Lajovic nehezen verte őt két tie-breakkel), de ez egy olyan meccs, amit a magyar játékos képes lehet megnyerni.

A cikk publikálásának időpontjában még nem voltak további elérhető szorzók a mérkőzésre.

Fogadj itt Ati negyeddöntőjére!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.02.20. (12:25).

További kiemelt teniszmeccsek