Generációharcnak lesz színhelye ma Róma. Rafael Nadal és Denis Shapovalov másodjára csapnak össze, de első alkalommal salakon.

Rafa minden bizonnyal régóta várja az alkalmat, hogy újra a kanadai tini ellen játszhasson, mivel első meccsükön, tavaly Montrealban Shapovalov gyönyörű győzelmet aratott ellene. A spanyol vágya teljesült és hogy teljes legyen a visszavágó helyzetképe, a római meccs még körülményeiben is ellentéte lesz az előző összecsapásnak. Montrealban Shapovalov otthon játszott és a kemény borítás az ő indítványozó játékának kedvezett, most pedig Rómában Nadal van szinte otthon és a salak neki kedvez. Az egyedüli közös a két meccsben az, hogy Masters rangú tornák adnak hozzá színteret.

Denis Shapovalov (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Szinte nincs is értelme arról beszélni, hogy a bukik kit tartanak esélyesnek, de Shapovalov nem fog már az öltözőből vesztesként indulni. A kanadai sikert szinte lehetetlennek vélik a bukik, hiszen 15.00-s szorzóval fizetnek érte, de egy gondolat erejéig nem árt elmélkedni azon, hogy Nadalt salakon nemrég Dominic Thiem verte, akinek Denishez hasonlóan jó egykezes fonákja és keményen támadó játéka van. Az is igaz, hogy a játékfelület lassúbb Rómában mint amilyenen Thiem nyert Madridban, de a tavaly az osztrák játékos az olasz Mastersen szintén verte a spanyolt. Erőltetett lehet a párhuzam, mert nincs kétség afelől, hogy kire tippel szinte mindenki, de elméletileg mégsem annyira egyoldalú az összecsapás mint ahogy gondolnánk. Egy harmadik játszma lezajlására 5.40-s a szorzó, 2-1-s Nadal győzelemre 6.00. Aki viszont 2-1-s Shapovalov győzelemre tippel, az 36.00-szorosát nyerheti befizetett összegének.

Igazán erős versenytáblával büszkélkedhet a római verseny a nyolcaddöntők szakaszában, Juan Martin Del Potro, Novak Djokovic, Kei Nishikori, Alexander Zverev, David Goffin és Marin Cilic is még versenyben vannak.

Kiemelt meccsek:

  • Kyle Edmund - Alexander Zverev:    3.35 - 1.33
  • Juan Martin Del Potro - David Goffin:    1.71 - 2.15

Fogadj a nyolcaddöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.