A nap egyik legizgalmasabb mérkőzése a Hyeon Chung - Nikoloz Basilashvili összecsapás lesz a holland tornán.

A 26 éves grúz játékos (ATP 20.) szép idényt futott be 2018-ban, és megszerezte pályafutása első két tornagyőzelmét. Nem is akármilyen tornák voltak ezek, hanem a Hamburgban és Pekingben zajló ATP500-as tornák. Ezek mellett a Grand Slam-tornákon is kezdett néhány fordulót sikeresen vennie. A 2019-es idény nem kezdődött ideálisan számára, de meg kell említeni, hogy Dohában szettet nyert Djokovic ellen a torna negyeddöntőiben, és ugyancsak szettet nyert Tsitsipas ellen is az Australian Open harmadik fordulójában.

A dél-koreai ellenfele (ATP 52.) tavalyi idénye ígéretesen indult Djokovic elleni győzelmével az Ausztrál Openen és Sunshine Double (Indian Wells és Miami) negyeddöntőkkel, de később lesérült és eredményei felépülése után nem voltak már ugyanazok. Hyeon bármikor változtathat gyengébb eredménysorozatán, hiszen csak 22 éves és a fiatal generáció egyik legígéretesebb játékosa, amit az is bizonyít, hogy 2017-ben megnyerte az ATP Next Gen Finals-ot.

Hyeon Chung (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

Bár Chung kissé gyengébb játékformát tanúsított mint ellenfele ez idény elején is, a bukmékerek szerint mégis egy enyhe esélyfölénnyel rendelkezik a továbbjutást illetően. Minden bizonnyal, Basilashvilinek a múlt heti szófiai torna első meccsén, Daniel Brandstól (ATP 171.) elszenvedett veresége befolyásoló tényezőnek számít a mostani győzelmi szorzójára.

február 11., hétfő

Még sosem játszott egymás ellen a két játékos, ezért érdekes lesz követni, hogy miként fogják próbálni érvényesíteni saját játékukat. Chung az alkalmazkodóbb játékos, de gyengébb játékformája miatt az kérdéses, hogy a labdamenetekben tartani fogja tudni a lépést ellenfelével, amennyiben az elég hidegvérű megoldásokat sikerül folyamatosan kapnia. Chung a változékony játék kedvelője és ez segítheti is abban, hogy minél többször kényszerítse ellenfelét kényelmetlen ütési helyzetbe, ahonnan az ne küldje úgy tenyeresével mint fonákjával a bivalyerős nyerőket. Nem látszik elég élesnek jelenleg a támadóereje a dél-koreainak, úgyhogy most ezt a taktikát kell válassza. Azért nem lenne nagy meglepetés ha ez alkalommal borulna a papírforma.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Chung nyer 2-0-ra: 3.00
Chung nyer 2-1-re: 4.50
Basilashvili nyer 2-0-ra: 3.20
Basilashvili nyer 2-1-re: 4.75
Játékok száma 19.5 Alatt: 3.15
Játékok száma 19.5 Felett: 1.35
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.57
Szettek száma 2.5 Felett: 2.38

További hétfői kiemelt mérkőzések:

február 11., hétfő

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.11. (11:56).