Daniil Medvedev (ATP 4.) 21 meccset nyert és csak hármat veszített a Wimbledon óta. Ezalatt Masters-bajnok lett Cincinnatiben és US Open-döntős New Yorkban. Ahhoz, hogy gyarapítsa győzelmeit, az otthoni tornán honfitársát, Andrey Rublevet (ATP 38.) kell vernie a következő meccsén.

Talán egy kicsit eltúlzott volt az a hatalmas reflektorfény és az a sok dicséret ami rázúdult az amerikai Grand Slam-menetelése után, de az eredményei magáért beszélnek. Bár nagyon egyoldalúnak indult a Rafael Nadal elleni döntője, sikerült mégis valahogy egy ötszettes szoros mérkőzéssé tenni ezt és talán ezért volt annyira a figyelemközpontban. Bár hidegen szól ez, akkor is azt fontos kihangsúlyozni, hogy így vagy úgy, szépen vagy csúnyán, de a tény az, hogy kikapott, és akármennyire is várhatják azt egyesek, a generációváltás még távolinak tűnik.

Daniil első meccsén a szentpétervári versenyen ugyancsak egy honfitársát, Evgeny Donskoyt verte 7-5, 6-3-ra. Rublev eközben sikerült Ricardas Berankist legyőznie 6-4, 6-7, 6-1-re és egyensúlyozni a kettőjük egymás elleni meccseinek mérlegét (1-1). A Medvedev elleni meccseinek mérlegén viszont egyelőre csak javítani van lehetősége, mert Daniil 2-0 vezet. Andrey 2016-ban a magyar közönség előtt Budapesten veszített először, majd idén a Cincinnati Mastersen ellenfelének bajnoki menetelése közben ismét kikapott tőle. Egyik meccsen sem sikerült még legalább játszmát sem nyernie. Mindezek miatt, Medvedev a nagy esélyes, de az kérdéses, hogy mennyire van még gáz a tartályában úgy mentális, mint fizikai szempontból. Azt sem kell figyelmen kívül hagyni, hogy a 21 éves tehetséges Rublev nagyon motivált lehet ezen az összecsapáson.

szeptember 20., péntek

További szorzók a mérkőzésre

Fogadj itt az összecsapásra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.09.20. (09:00).

Kiemelt teniszmeccsek