Rómában a negyeddöntőket játsszák és az élvonalat képviselő játékosok mellett, a hazai kedvenc Fabio Fognini és Anett Kontaveit nevei is szerepelnek. Az a kérdés, hogy meddig?  

A nagyon tehetséges, de mentálisan annál ingadozóbb olasz játékosnak a torna ebben a szakaszában való szereplése meglepő lehet, de egyáltalán nem érthetetlen ha adottságaira gondolunk. Fognini igazi művész a pályán, a folytonosság viszont nem az erős pontja, mert gyakran veszti koncentrálását, főleg a lobbanékony természete miatt. Ha nem lenne az eredményrendszer és az esztétikát pontoznák csak a teniszben, akkor semmi kétség afelől, hogy Fabio az élvonalban lenne.

Fabio Fognini (Fotó: Maxisport / Shutterstock.com)

A negyeddöntőben viszont már roppant nehéz feladat előtt áll, Rafa Nadal lesz az ellenfele. Habár kétszer verte Fognini pályafutása során Nadalt salakon (2015-ben Rióban és Barcelonában), nem sok esélyt adnak neki a győzelemre (9.50). Az olasz rajongók viszont nincs miért panaszkodjanak, mert a színvonalat olyan játékosok garantálják még mint például Novak Djokovic, Kei Nishikori vagy éppen Alexander Zverev.

A női versenytáblára is akár egy Grand Slam torna is büszke lenne, Sharapova, Kerber, Ostapenko és Wozniacki is még a harcban vannak. A világelső Simona Halep a Roland Garros előtt végre kezdi összekapni magát az eddigi nem éppen biztató szereplései után a salakon. Kerber úgyszintén felzárkózni próbál az élvonalhoz, mert neki is hullámzóak voltak az eredményei az utóbbi időben. A női ágon is van meglepetés. A neve Anett Kontaveit, aki az idei salakszezon kellemes meglepetése volt. Olyan játékosokat vert ezen a pár héten mint például Kerber, Vandeweghe vagy éppen Venus Williamsot kétszer egymás után (Madrid, Róma).

Anett Kontaveit (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Az észt játékos megbízható éles fonákkal és építő türelemmel rendelkezik. Jól tudja irányítani a játékot kényelmetlen irányváltásokkal, jók az ellentámadásai és szervája sem hoz szégyent rá, ezért nem esélytelen Wozniacki ellen (2.15) A dán játékos szorzója erre a meccsre 1.70. A tavalyi Roland Garros győztes, Jelena Ostapenko sem remekelt még az idén a salakon, tőle is többet várnak a rajongók mint amit eddig mutatott. Ellenfele Maria Sharapova lesz, aki mintha kezdené lerázni a rozsdát magáról és visszatérése óta nagyobb tornán első alkalommal képes volt az elvárásokhoz illően játszani, annak ellenére, hogy Rómában még nem került szembe eddig az élvonal egy tagjával sem. Akárhogy is nézzük eddigi római teljesítményét, annyi biztos, hogy a szerzett pontokkal kiemeltként kezdi majd az idei Roland Garrost.

A két versenytábla kiemelt negyeddöntői:

  • Kei Nishikori - Novak Djokovic:    2.35 - 1.60
  • David Goffin - Alexander Zverev:    2.60 - 1.50
  • Angelique Kerber - Elina Svitolina:    2.60 - 1.50
  • Maria Sharapova - Jelena Ostapenko:    1.81 - 2.00

Fogadj a negyeddöntőkre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.