Dominic Thiem (ATP 5.) hatalmasat küzdött Nadallal a negyeddöntőben és az ausztrál torna utolsó előtti szakaszában azzal az Alexander Zverevvel (ATP 7.) csap össze, aki karrierje első Grand Slam-döntőjének eléréséért fog harcolni.

január 31., péntek

A 26 éves osztrák játékos a torna közben szakította meg a pár héttel ezelőtt elkezdett együttműködését Thomas Musterrel, mégis sikerült a spanyol világelsőt legyőzni és először elérni Melbourneben az elődöntőt. Kétszer volt ezelőtt nyolcaddöntős (2017, 2018), de most új magasságokat hódított meg. Eléggé hullámzott játékformája a másfél hét alatt, de úgy látszik, hogy időben lépett a gázpedálra. Csak két meccset nyert szettvesztesség nélkül (Adrian Mannarino és Gael Monfils ellen), a hazai Alex Bolt még döntő játszmára is kényszerítette, de Rafa ellen igazán érett játékot mutatott és három tie-breaket nyert a négyszettes győzelme alkalmával (7-6, 7-6, 4-6, 7-6). A bukmékerek oddsai szerint, a két Roland Garros-döntője után (2018, 2019), Dominic most kemény borításon is rangos bajnoki címért fog küzdeni.

Ezt a forgatókönyvet az a Zverev próbálja majd meghiúsítani, aki a 2014-es bajnokot, Stanislas Wawrinkát verte a negyeddöntőbe négy játszmában. A németnek a versenytábla negyedén mint már említettük, kedvezően alakultak eddig az események, így mondhatni azt, hogy Alexandernek ez lesz az első élvonalú próbája. A német nagyon felszabadultnak látszott amiatt, hogy pályafutásának első Grand Slam-elődöntőjét játszhatja, viszont ez befolyásolhatja majd játékát. Az egymás elleni meccseken Thiem vezet 6-2-re, a legutóbbi összecsapásukat is az osztrák nyerte két játszmában az ATP Finals elődöntőjében. Zverevnek viszont az a részletkép előnyt jelenthet, hogy sokkal kevesebbet volt az utóbbi másfél hét alatt pályán. Thiemnek a több, mint négy órás, pengeélen lezajlott meccse Nadal ellen, okozhat fizikai és mentális fáradtságot is.

Az osztrák már csak a Rafa elleni meccsének tükréből is felkészültebbnek és esélyesebbnek látszik ellenfelénél. Amennyiben kipihenten tud a rajthoz állni, a két elveszített Grand Slam-döntője után harmadjára vívhat meg az annyira óhajtott bajnoki címért, csak most nem a párizsi salakon, hanem a Rod Laver Aréna kemény borításán.

Néhány szorzó az összecsapásra:

Fogadj itt az elődöntőre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.29. (17:06).