Djokovic 7-0-ra áll az ausztrál Grand Slam-döntőkben. Be tudja piszkolni Dominic Thiem a szerb rekordját?

Amennyiben a címvédő és egyben a torna legnagyobb esélyese, Novak Djokovic (ATP 2.) begyűjti a nyolcadik Australian Open-győzelmét, ismét az ATP első helyére kerül. Az idén még veretlen szerb tizenkét megnyert meccsnél tart és a döntő lehet a szerencsés tizenharmadik győzelme. Egész torna alatt csak Jan-Lennard Struffnak és Roger Federernek sikerült valamely keveset próbára tenni acélosságát, de a 16-szoros Grand Slam-bajnok nagyon magabiztosan jutott a döntőbe, ahol az Alexander Zverevet legyőző Dominic Thiem-el (ATP 5.) fog összecsapni.

február 02., vasárnap

Dominicnek a Nadal ellen vívott küzdelme után, ismét sikerült egy több, mint három és fél órás csatát győztesen átvészelnie. Bár nem hozta már épp ugyanazt a játékszínvonalat, mint Rafa ellen, de mentálisan újra rendíthetetlen volt. Miután a spanyol ellen három tie-breaket nyert, a német ellen még sikerült kettőt begyűjtenie és 3-6, 6-4, 7-6, 7-6-os összesítéssel először jutott kemény borításon Grand Slam-döntőbe. Amennyiben az osztrák játékos borítja a papírformát és nyer Melbourneben, ő lesz a 150. férfi a tenisztörténelemben, aki Grand Slam-tornát nyer.

Dominic Thiem (Fotó: ReflectedLight / Shutterstock.com)

Dominic nagyon akarja

Azt mindenki tudja, hogy Djokovic majdnem úgy érzi magát a Rod Laver Arénában, mint saját udvarának kertjében és rettenetes nagy erőfeszítésre lesz szükség ellenfele részéről, hogy legyőzze őt. Ennek ellenére, Thiem feladata nem egy remény nélküli küldetés. Novak 6-4-re vezet az egymás elleni meccseken, de Dominic nyerte legutóbbi két meccsüket és szinte hihetetlen, de az utóbbi öt hivatalos mérkőzésükből Novak csak egyet nyert. Grand Slam-tornákon háromszor találkoztak és mindháromszor Párizsban. Kétszer nyert az osztrák, egyszer pedig a szerb. Kemény borításon viszont már Novaké a 3-1-es vezetés.

Novak még véletlenül sem indulhat túl elbizakodva, indítványozó kell legyen, mert másképp Thiem erős ütései magabiztos védelmén is rést üthetnek. Dominicnek a második adogatásával megnyert pontjainak száma sem a Nadal, sem a Zverev elleni meccsén nem érte el az 50%-ot, ami javulást igényel ezen a téren, tudván, hogy Djokovic milyen jól fogadja a szervákat. Amúgy az osztrák általában biztosabban kell hozza adogatójátékait, mivel tizenháromszor veszítette eddig azt az idei torna alatt, míg Djokovic hét alkalommal.

Néhány szorzó az összecsapásra:

Fogadj itt a döntőre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.31. (16:46).