Eugenie Bouchard a játéka fejlődésének folyamatára kíván jelen pillanatban összpontosítani Michael Joyce edző segítségével, és úgy látszik, hogy ez kezd eredményessé is válni számára. Emiatt, a világranglista néhai 5. helyezettje felszabadultabban várhatja a Serena Williamsal való összecsapást az Ausztrál Open második körében.

A 2018-s idényben még karrierjének mélypontjában levő Eugenie, maga mögött szeretné hagyni a rossz emlékeket és felépítené szeretné összedőlt pályafutásának romjait. Ismét a játék öröme vezérli és ez már látszani is kezd. Bevallása szerint, külön kihívásnak tekinti, hogy fejlődjön és hogy a legjobb taktikai megoldásokat kapja meg a pályán. Nem meglepő, hogy a taktikai részre koncentrál, mert a tehnikai szempontból nem sok hiányossága volt eddig sem. Ez már nem egy elkényeztetett lányhoz, hanem egy felnőtthöz méltó hozzáállás. Talán a szenzációs ígéretességből a névtelen szürkeségbe való visszaesés volt szükséges erre. Mégis, talán egy kissé korainak tűnik ez a Serena Williams elleni megmérettetése új játékának a továbbjutás szempontjából, de a fejlődés szempontjából nem kellett jobb időzítés.

Bár kezdett már a tavalyi idény végén ígéretes sikereket ismét összekötni, még nem úgy festettek eredményei az ausztrál Grand Slam előtt, hogy újra felveheti a versenyt az élvonallal. Úgy némi folytonosság, mint a magabiztosság is ismét észrevehető játékában, amire nagyon szüksége lesz Serena ellen.

Az említett taktikai résznek nagy szerepe lehet, de Eugenie azon kevés játékosok egyike, akik elméletileg felvetik az erőharcot a 23-szoros, amerikai Gran Slam-győztessel. Nem éppen azonos a súlycsoport, de a stílusok irányultsága az. Kétségkívül, Serena a magasabb színvonal képviselője és a mérkőzés esélyese (1.16). Bouchard a labdamenetek gyorsaságát ritmusát fokozhatja, és ebben az esetben fölénye lehet mert gyorsabb a pályán. A gyorsaság lehet a kulcs a még 24 éves Eugenie számára. A gond az, hogy Williams korábban üti a labdát pattanása után és emiatt (is), általában ő nyer időt. A mobilitás terén mégis Bouchard áll jobban és ezt kellene kihasználnia. Az viszont elég tiszta, hogy ennek a meccsnek a kimenetele még a Serena ütőjén fog múlni. Amíg Serena komfortzónából játszik, addig nincs esélye ellenfelének, az mindenképpen érdekes lesz követni, hogy Eugenie miként fogja megpróbálni kibillenteni ebből a helyzetből az amerikait. Mivel Bouchardnak ebben a pillanatban nem feltétlenül az eredmény a fontos, sokat tanulhat anélkül, hogy egy esetleges sikertelenség élménye ezt sokat árnyékolja.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Bouchard nyer: 5.50 Serena nyer: 1.16
Serena győz 2-0-ra: 1.53 2-1-re: 4.25
Játékok száma 23.5 Alatt: 1.33
Szettek száma 2.5 Alatt:    1.34

További csütörtöki rangadók:

Fogadj az Australian Openre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.01.16. (09:35).