Az immár 36 éves Fernando Verdascót (ATP 51.) Nicoloz Basilashvili (ATP 29.) állítaná meg azon a Grand Slam-tornán, ahol a spanyol 11 évvel ezelőtt centiméterekre volt, hogy Nadalt legyőzze az elődöntőben.

január 23., csütörtök

Teltek az évek és Fernando már nem tudott ismét olyan szintű bravúrt produkálni a legrangosabb versenyeken, mint 2009-ben tette, de mint láttuk, sikerült még élvonalú játékost verni Grand Slam-tornán. A spanyol nagyon jól kezdte a versenyt Melbourneban egy sima három szettes győzelemmel Evgeny Donskoy ellen. A 21 győztes ütés mellett, csak 14 ki nem kényszerített hibája volt, ami három játszmában nem rossz mutató. A szerváját egyszer sem veszítette el a meccs során.
Basilashvili viszont, az első fordulóban annál többet kínlódott a dél-koreai Woo Kwon Soon ellen, akit majdnem négy órás játékidő után sikerült búcsúztatni öt szett után. Nem is csoda ez a vártnál nehezebb továbbjutás, mivel csak 56%-ban ütötte érvényesen be az első szerváját és csak tizenkét nyerőt ütött a hosszadalmas meccs során.

Fernando és Nikoloz két alkalommal játszottak eddig egymás ellen. Mindkét meccs kemény borításon zajlott, Basilashvili nyert Pekingben 2018-ban, Verdasco pedig pár hónapja vágott vissza Bécsben. A két játékos a tavalyi Australian Openen harmadik fordulót érték el, most viszont csak egyik fogja (legalább) egyenlíteni az egy évvel ezelőtti menetelését.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt az összecsapásra!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.01.22. (09:20).

További kiemelt meccsek