A Manchester City bombaformában látogat a Tottenham Hotspur új stadionjába a labdarúgó Bajnokok Ligája-negyeddöntő nagy érdeklődéssel várt angol párharcának első felvonásán, kedden.

A City január 29. óta nem szenvedett vereséget, azóta 13 győzelme mellett a Chelsea elleni Ligakupa-döntőt is megnyerte, utóbbiban büntetőpárbajt követően bizonyult jobbnak. Josep Guardiola együttese ráadásul a legutóbbi három bajnoki összecsapásán a Tottenham fölé kerekedett, kétszer vendégként. Igaz, a Hotspur mindkétszer albérletben volt házigazda, ezúttal viszont a múlt szerdán hazai győzelemmel felavatott új stadionjában fogadja riválisát.

A londoniak formája kevésbé meggyőző, mint a manchesterieké. A BL-negyeddöntőben ugyan kettős győzelemmel ejtették ki a Borussia Dortmundot, viszont a Premier League legutóbbi hat fordulójában csak egyszer nyertek - a stadionavatón a Crystal Palace ellen. Ebben a periódusban négy idegenbeli összecsapásán maradt alul a Spurs - ellenfelei között volt a Liverpool és a Chelsea -, míg házigazdaként nem bírt az Arsenallal.

A Manchester City támadója, Rijad Mahrez az európai szövetség (UEFA) honlapjának a negyeddöntővel kapcsolatban elmondta: nagyon nehéz csatára számít, de úgy érzi, készen állnak a feladatra.

"Ismerjük őket, mint ahogyan ők is minket. Sokszor találkozhattunk velük, és a közelmúltban sikerült győznünk" - mondta az algériai játékos a londoni ellenfélről. 

Hozzátette: az, hogy a két csapat ennyire ismeri egymást, akár hátrányt is jelenthet. Mahrez kiemelte: erős együttesük van, amit egy kiváló edző irányít, így a végső győzelem is a céljaik között szerepel, de előbb a Tottenhammel szemben kell továbbjutniuk.

"Hihetetlen lenne számomra, ha BL-t nyernék. Mindig ez a trófea volt az álmom. Amennyiben idén ez mégsem sikerül, akkor majd jövőre összejön" - fogalmazott Mahrez.

április 09., kedd

Néhány odds a mérkőzésre:

A másik keddi mérkőzés:

április 09., kedd

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-04-08, 14:00    

Fogadj itt a mérkőzésekre!

Forrás: mti