Az eddigi háromhoz újabb top 20-as teniszező csatlakozott: a horvát Marin Cilic is részt vesz a Hungarian Open elnevezésű salakpályás férfi tornán, amelynek a budapesti Sport XI Sportcentrum ad otthont április 20. és 28. között.

A hazai szövetség (MTSZ) szerdai tájékoztatása szerint a világranglista 11. helyezettje, a 2014-es US Open győztese, a 2017-es wimbledoni és 2018-as Ausztrál Open döntőse szabadkártyával léphet a magyar közönség elé.

Cilic döntése előtt a legmagasabban jegyzett játékos a kétszeres ATP-tornagyőztes és Davis Kupa-győztes horvát Borna Coric volt, aki jelenleg 13. a világranglistán. Visszatér a magyar fővárosba a címvédő olasz Marco Cecchinato (16.), és pályára lép a 17. helyen álló georgiai Nikoloz Baszilasvili is. Újra Budapestre látogat Györe László (Laslo Djere), a szerb színekben versenyző vajdasági magyar játékos (32.).

"Az, hogy a világ egyik legjobb teniszezője a Hungarian Opent választotta, azt mutatja nekünk, hogy megfelelő szakmai előkészítéssel, a nemzetközi szakmai szervezetekkel való professzionális viszony ápolásával Budapesten igenis lehet sikeres, nemzetközi mércével is színvonalas salakpályás tenisztornát rendezni" - idézte a szövetség közleménye Richter Attila főtitkárt.

Az 524 340 euró összdíjazású verseny főszervezője hozzátette: a budapesti viadal tehetséges magyar fiatalok, többek közt Piros Zsombor, Balázs Attila, Borsos Gábor és Nagy Péter számára is lehetőséget biztosít arra, hogy a legjobbakkal mérjék össze a tudásukat, és tovább fejlődjenek.

Fogadj itt teniszre!