Az hírlik, hogy a Budapesten zajló torna tulajdonosa, Ion Tiriac (aki többek között a madridi Masters-torna tulajdonosa is) kecsegtető ajánlatot kapott a verseny tulajdonjogáért és ennek elfogadásán gondolkodik.

A 2017-ben Magyarországra költöztetett verseny korábban Románia fővárosában, Bukarestben zajlott. Az események lezajlásának helyet biztosító sportbázist viszont hivatalosan is alkalmatlannak minősítették és emiatt az akkoriban BRD Nastase Tiriac Trophy néven ismert torna helyszínváltásra kényszerült. A román főváros állítólag nem rendelkezett a legmegfelelőbb megrendezési alternatívákkal, így aztán (a magyar teniszrajongók örömére) Budapestre érkezett a verseny.

Ion Tiriac (Fotó: LCV / Shutterstock.com)

Most viszont Ion Tiriac egy 12 millió eurós ajánlatot kapott a tornáért (ami a tulajdonos elmondása szerint nagyon kecsegtető összeg egy 250-es ATP versenyért), és megtörténhet, hogy el fogja ezt fogadni.
Romániában az infrastruktúrai körülmények nem sokat változtak azóta, és ez késztetné Tiriacot erre a lépésre, annak ellenére, hogy sok román teniszrajongó a torna visszaköltöztetésében reménykedik. 

Aki nem hallott még az immár 80 éves üzletemberről, annak tudnia kell, hogy annak idején ő is teniszező volt, Ilie Nastaséval 1970-ben a Roland Garrost nyerte párosban, majd később olyan játékosoknak segített pályafutásain, mint például Guillermo Vilas, Boris Becker, Marat Safin, vagy Goran Ivanisevic. Jelen pillanatban a Román Tenisz Szövetség elnöke.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.