Szombaton Fed Kupa Világcsoportjában ismét elkezdődnek a mérkőzések. A 2019-es idény négy rangadóval indul, mivel az élvonal nyolc csapatából a hétvége után csak négy folytathatja a küzdelmet tovább az idényvégi értékes bajnoki cím megszerzéséért.

Bár már sok szóbeszéd volt hallható, hogy a Davis Kupához hasonlóan, egyesek a Fed Kupát is átalakítanák, még egyelőre a megszokott szabályok keretei között fognak lezajlani a mérkőzések, így minden összecsapás öt (négy egyéni és egy dupla) meccsből fog állni.

Csehország - Románia

A címvédő Csehország Romániát fogadja Ostravában, és bár a házigazdák legnagyobb neve, az idei Ausztrál Open döntőse, Petra Kvitova kihagyja a találkozót, a nyolc top100-as (egyéniben vagy párosban) játékos jelenléte szikrázó csatát biztosít. A románok élén a világranglista immár 3. játékosa, Simona Halep áll, de bár kiegyensúlyozottabb keretet vezet a többi játékosok ranglistáját is nézve, nagyon nehéz feladat előtt áll csapattársaival egy olyan cseh csapattal szemben, amelynek legjobb játékosa egyéniben Karolina Pliskova (WTA 5.) és párosban a világelső Katerina Siniakova.

Belgium - Franciaország

A belgák jogosan reménykedhetnek a sikerben Liegeben, mivel egy elég gyenge játékformában érkező francia csapattal állnak szemben, amelynek élére nemrég Julien Benneteau-t nevezték ki csapatkapitánynak. Bár Kristina Mladenovic (WTA 64.) és a keretbe visszatérő Carolina Garcia (WTA 19.) hangzatosabb neveknek számítanak, nehéz elképzelni azt, hogy a csapnivaló játékformájukat nem használják ki (legalábbis egyéniben) Elise Mertens (WTA 21.) és Alison Van Uytvanck (WTA 50.).

Németország - Fehéroroszország

A vendégcsapat a legerősebbnek látszó kerettel érkezik Braunschweigbe. Aryna Sabalenka (WTA 9.), Aliaksandra Sasnovich (WTA 33.), és régi játékformáját kereső Victoria Azarenka (WTA 48.) egyszerűen túl nagy erőfölényt biztosítanak a fehérorosz csapatnak egy olyan német kerettel szemben, amelyből hiányoznak a legjobb játékosok. Angelique Kerbernek (WTA 6.) és Julia Goergesnek (WTA 16.) talán több szavuk lett volna a továbbjutást illetően, mint Andrea Petkovicnak (WTA 68.), Tatjana Marianak (WTA 67.) vagy Laura Siegemundnak (WTA 76.).

  • Németország - Fehéroroszország: 5.15  1.16

Amerikai Egyesült Államok - Ausztrália

Talán a legkiegyensúlyozottabbnak látszó mérkőzésen a Madison Keys (WTA 17.) és Danielle Collins (WTA 23.) által vezetett amerikaiak első számú ellenfele, minden bizonnyal Ashleigh Barty (WTA 13. egyéniben, 6. párosban) lesz, akik hozzájuk hasonlóan, jól játszott az idény kezdetén Ausztráliában. Amennyiben Kathy Rinaldi valamelyik játékosa le tudja győzni egyéniben az említett ausztrál lányt, akkor valószínűbb a hazai továbbjutás, mivel az ausztrálok második egyéni játékosa, Daria Gavrilova (WTA 47.) nem éppen a legacélosabb játékformában érkezik Ashevillebe. Pakliban van, hogy a páros mérkőzésnek kulcsfontossága lesz. Ezen téren pedig Barty rutinja ismét sokat számíthat.

  • Amerikai Egyesült Államok - Ausztrália: 1.65  2.20


Fogadj a Fed Kupára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.08. (08.20).