A győzelem a Telekom Veszprém célja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétvégi, kölni négyes döntőjében - nyilatkozta David Davis, a csapat vezetőedzője kedden az MTI-nek.

A tréner a klub médiatalálkozóján azt mondta, a keretből a sérült Jamali Imanon és René Toft Hansenen kívül mindenki rendelkezésre áll, a balszélső Dejan Manaszkov combsérüléssel bajlódott, de a szerdai edzésre már ő is csatasorba állt.

A Szeged ellen megnyert bajnoki döntő után jó hangulat uralkodik a csapatnál, és a spanyol vezetőedző is elégedett a finálé meccseivel. Minden játékos remekül összpontosított a mérkőzéseken - emelte ki. Mint mondta, kemény meccsekre számított, de a Szeged elleni két elveszített alapszakasz-mérkőzés és a Magyar Kupa-döntő után kellően motiváltak voltak a játékosai.

Nagy László, a Veszprém csapatkapitánya hangsúlyozta, "jót tett a fejeknek", hogy veretlenül nyerték meg a bajnoki finálét - csütörtökön 35-24-re győztek, vasárnap 27-27-es döntetlent játszottak -, és nagy önbizalommal várják a BL négyes döntőjét. A kölni szereplés azt jelenti, hogy a Veszprém ismét a Bajnokok Ligája - és egyben a világ - legjobb négy csapata között van - tette hozzá.

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

"Rengeteget dolgoztunk, a csapat készen áll és mindenki hadra fogható" - emelte ki. Hozzátette: amióta hivatalosan is bejelentette visszavonulását, megkönnyebbült. Minden percét élvezi az edzéseknek, a mérkőzéseknek és mint mondta, a csapatban is jó hangulat uralkodik.

A csapatkapitány azonban figyelmeztetett, nem szabad még előreszaladni, most a legfontosabb, hogy a lengyel Vive Kielce elleni meccset hozzák, és bejussanak a vasárnapi döntőbe.

Mikler Roland, a veszprémiek nyáron Szegedre igazoló válogatott kapusa a bajnoki döntő első mérkőzésén hivatalosan elköszönt a Veszprém Arénától, a héten még nem tapasztalta a változást, mivel minden nap a megszokott módon járt edzeni. Az egyre jobb formába lendülő kapus a szezon közbeni edzőváltásnak tudja be saját javulását is.

"Mindig is abban hittem, hogy a munkából lesz az eredmény" - mondta, majd hozzátette: a jó meccsek is magabiztossággal töltik el.

A Veszprém a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjében először szombaton a lengyel Kielce ellen lép pályára az elődöntőben. Győzelme esetén másnap a spanyol Barcelona és a macedón Vardar Szkopje összecsapásának győztesével találkozik a fináléban, a bronzmeccset a két elődöntő vesztese vívja majd.

Szorzók a szombati mérkőzésekre:

június 01., szombat

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-05-29, 05:20

Fogadj itt az elődöntőkre!