A magyar férfi vízilabda-válogatott keddtől a világliga nyolccsapatos szuperdöntőjében szerepel: Märcz Tamás együttese Európa Kupa-győzelmével harcolta ki az indulási jogot a tornára, amelynek győztese elsőként szerez indulási jogot a jövő évi olimpiára.

A szerb fővárosban ugyanakkor messze nem a legerősebb összeállításban játszik majd a magyar csapat. A szövetségi kapitány korábban kijelentette, hogy a júliusi kvangdzsui világbajnokság - amelyen további két kvótát osztanak ki - prioritást élvez a világligával szemben, éppen ezért Belgrádban főleg olyan játékosok kapnak lehetőséget, akik korábban kevesebbszer, vagy még soha nem élvezték a bizalmat. Ilyen például a Ferencvárossal a mostani szezonban minden lehetséges trófeát, köztük a Bajnokok Ligája serleget is begyűjtött Kállay Márk, akinek 33 évesen adatik meg, hogy válogatott lehessen.

"Mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben. A világliga szuperdöntőjében hat kemény meccs vár ránk, először arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a kihirdetett tizenöt játékos miként formálódik majd csapattá, majd miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani - de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk." - idézte a szövetség honlapja Märcz Tamást.

A Tasmajadan Uszodában sorra kerülő viadalon a magyarok sorrendben Kanadával, Spanyolországgal és Japánnal találkoznak, majd ezt követi az egyenes kieséses szakasz.

június 18., kedd:

15:45 Magyarország - Kanada 1.10 9.00 12.00

További keddi mérkőzések:

14:00 Horvátország - Kazahsztán -8.5 hendikep 1.61 2.20

19:15 Japán - Spanyolország 7.50 10.00 1.16

21:00 Ausztrália - Szerbia        15.00 15.00 1.03

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-06-18, 05:45

Fogadj itt a mérkőzésekre!

Forrás: MTI