Nehéz az olyanok árnyékából kiemelkedni mint Boris Becker vagy Steffi Graf, de hosszú idő után ismét jól néz ki a német férfi és női tenisz.

Úgy tűnt egy ideig, hogy nem lesz a közeljövőben olyan német játékos, aki Angelique Kerber bravúrjaihoz hasonlókat produkáljon, de az ATP Finals megnyerésével, Alexander Zverev is szerepet vállalt a néhai, nagy német sikerek megismétlésében. A 21 éves játékos teniszvilágbajnok lett és méghozzá úgy, hogy az elődöntőben Roger Federert, a döntőben pedig Novak Djokovicot verte. Mindenki számára most az a nagy kérdés, hogy mikor fog Grand Slam-tornákon is bizonyítani, hogy ténylegesen Angelique szintjére kerüljön ?(!) Ha már annyira jól ismeri játékostársát, mint ahogy az alábbi interjúban láthatjuk, akkor a Grand Slam-sikereit is könnyebben követheti. Talán rá is fog kérdezni az ifjú Zverev. A lábmunkát illető egy-két tipp Kerbertől bárkinek hasznos lehet.

A WTA-világranglista második játékosa és háromszoros Grand Slam-győztes Angelique Kerber, edzőt talált magának. A WTA Finals előtt szakította együttműködését Wim Fissette-el, és talán sokak meglepetésére, új edzője nem a legnagyobb hírnévnek örvendők közül való. Ennek ellenére, Rainer Schuettler, aki a továbbiakban igazgatja Angelique pályafutását, nem éppen egy ismeretlen. Schuettler teniszezői pályafutása alatt elért sikerei közül a legkiemelkedőbbek a 2003-s Ausztrál Open döntőjébe jutás és a világranglista 5. helyének elérése 2005-ben. 2010-ben Alexander Waske játékostársával megalapították a Schüttler Waske Tennis-University nevű teniszakadémiát, ahol Kerber már 2011-ben edzett. Rainer edzői szakértelmével Sergiy Stakhovskyt és Vasek Pospisilt is segítette az elmúlt időszakban. Ha már edzőkről volt szó, akkor egy mondat erejéig meg kell említeni, hogy Simona Halep, aki nemrég edző nélkül maradt, úgy döntött, hogy edző nélkül fog részt venni néhány tornán. Majd elválik, hogy mennyire lesz eredményes ez a rizikós döntése.

A következő idény első Grand Slam-tornájának, az Ausztrál Open férfi és női győzteseire már most fogadhatunk. Az esélyesek listáján Alexander Zverev jelen pillanatban a negyedik 13.00-s szorzóval, Angelique Kerber pedig az ötödik 12.00-s szorzóval. Ne feledkezzünk meg addig, hogy a Davis Kupa döntője zajlik ezen a hétvégén, amely egy utolsó alkalmat kínál a klasszikus lezajlási formátum élvezetére. A nemrég felépült Jo-Wilfried Tsonga és francia csapata, annak ellenére, hogy címvédők és az összecsapás házigazdái, nem a mérkőzése esélyesei (2.50) Horvátországgal szemben (1.53).

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.19. (09:58).