A világelső most nem eredményeivel hökkentette meg a világot. Alig pár hétre rá, hogy megnyerte az Australian Open-t, Naomi Osaka, mindenki meglepetésére, megszakította az együttműködését Sascha Bajin edzőjével.

Két mondat erejével Naomi közölte a közösségi médiában, hogy megszűnt a munkakapcsolat kettőjük között és megköszönte a Sascha-nak eddigi hozzájárulását eredményeihez. Erre Bajin is válaszolt és ő is megköszönte Osaka-nak a lehetőséget és a 13 sikeres hónapot. Ebből az következtethető, (legalábbis a hivatalos jelzések miatt) hogy nem volt feszült háttere a japán játékos ennek a döntésének. Ez a tény egy újabb bizonyíték, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok a sportvilágban. Ami még a minap olyan biztosnak és szorosnak tűnt, az mára már nincs. Naomi úgy indokolta, hogy nem volt boldog és számára az fontosabb, hogy jó kedvel űzze a sportot, mint a feltétlen siker. A pénzről semmiképp nem volt szó. Mindenesetre sokan fognak próbálkozni Naomi-tól részleteket kicsikarni a napokban, mivel indul a WTA Premier 5 tornán Dubai-ban.

Szerda (20.02.2019.): Naomi Osaka - Kristina Mladenovic:  1.11 - 6.50

Sascha, aki a tavalyi idény végén megnyerte az WTA Év edzője címet, korábban Serena Williams-nak, Victoria Azarenka-nak, Caroline Wozniacki-nak és Sloane Stephensnek is ütőpartnere volt, de Naomi mellett kapott igazán fő szerepet és az eredmények igazolták is hozzáértését. Az alig egy évnél hosszabb idő alatt Naomi kétszeres Grand Slam-bajnok  és világelső is lett. Ezért ennyire meglepő ez a hír! Van azért most sokakban egy olyan érzés, hogy Naomira negatívabban fog kihatni a helyzet mint Bajin-ra. Az biztos, hogy Sascha nem lesz sok ideig munkanélküli és hamarosan egy másik játékos mellett találhat újabb kihívásra.

Sascha Bajin (b) Naomi Osaka volt edzője (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Talán Osaka nem ismeri a fociban oly sokszor elhangzott kijelentést, hogy: "a nyerő csapatot nem változtatják". De amíg nem tudunk még több részletet, nem vonjunk le következtetéseket. WTA-ban mintha (túl?) gyakrabban történnének edzőváltások mint az ATP-ben és amikor ez a Naomi helyzetéhez hasonló pillanatban jön, nem túl ígéretes a játékos közeljövőjének eredményessége szempontjából. Elvonatkoztatva ettől az esettől, talán el lehet gondolkodni azon is, hogy a női teniszvilág általános helyzetképében mennyire értékelt az edzők szerepe. És talán esetenként az edzők is figyelhetnének jobban bánásmódjukra. A japán lány azt nyilatkozta, hogy az Indian Wellsben zajló rangos tornára (ahol címvédő) már edzővel szeretne érkezni.

A volt világelső, Simona Halep is próbaidőszak után véget vetett munkakapcsolatának Thierry Van Cleemput edzővel, az indok pedig az volt, hogy nem volt jó köztük a kémia. Vajon Simona fog most az alkalmon és felfogadja Sascha-t?

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Bet365 fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.18. (08:19).