Annak ellenére, hogy a női tenisz élvonala már vakációzik, a pályán kívüli események nem szünetelnek. Simona Halep, Lucie Safarova és Agnieszka Radwanska voltak a legutóbbi hírek főszereplői.

A WTA-ranglista 1. helyezettje, Simona Halep a következő idényben már nem fog együtt dolgozni Darren Cahillel. A híres ausztrál edző családi okok miatt lemondta a további együttműködést a román játékossal. A körülbelül négy éves közös munkájuk nagyon gyümölcsöző volt, ezért ez nem épp egy szerencsés változás Simona táborában. Közismert tény volt Darren érkezése előtt, hogy Halepet nehéz edzeni, nehéz fegyelmezni mentális hozzáállását. Nem is csoda, hogy az ausztrál edző előtt elég sok edzőt cserélt. Cahill személyében, aki már Agassival és Hewittal is bizonyította szakértelmét, megtalálta azt a személyt, akinek segítségével szintet lépett, világelső és Grand Slam-győztes lett. Nem tűnik egyszerű feladatnak Simona számára olyan új edzőt találnia, akivel ugyanilyen munkakapcsolatot tud majd létrehozni. Jelen pillanatban Halep a következő idény első Grand Slam-torna, az Ausztrál Open második esélyese a tornagyőzelemre 9.00-s szorzóval.

Simona Halep és edzője Darren Cahill (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

A női teniszvilágban még két újdonságot tudhattunk meg nemrég, éspedig, hogy Lucie Safarova az Ausztrál Open után visszavonul, és hogy Agnieszka Radwanska további teniszezői pályafutása is kérdéses. A 2015-s Roland Garros egyéni döntőse és többszörös páros Grand-Slam-bajnok, Safarova a Fed Kupa döntőjének alkalmával tudatta, hogy egészségének megvédése érdekében, nem folytatja tovább karrierjét az ausztrál tornát követően.
Radwanska még nem hozott ilyen kategorikus döntést, de tudatta, hogy a visszamaradt sérülései gátolják szereplését és még nem sikerült kellő megoldást találnia. Nemsokára tudni fogja ha még fog játszani vagy sem. A hosszú éveken keresztül élvonalban játszó 29 éves lengyel játékos egyéniben a ranglista második helyét érte el, és 2012-ben Wimbledon-döntős volt.

Lucie Safarova (Fotó: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com)

Mindezek mellett, a férfi teniszezők világbajnoksága, az ATP Finals már a csoportkör második fordulójához érkezett és a két nagy esélyes, Novak Djokovic (1.37) és Roger Federer (8.50), két különböző módon mutatkoztak be. Míg Djokovic magabiztosan győzött John Isner ellen, a furcsa módon túlságosan ideges Federer, két játszmában veszített Nishikorival szemben. A svájci tornagyőzelmi szorzóján meg is látszik ennek hatása. A svájci játékos a hétfői edzését lemondta, ami nem egy biztató jel. A következő meccse, Dominic Thiem ellen, aki szintén elveszítette első meccsét, különös fontosságot kap, mivel aki veszít, az már kezdhet csomagokat pakolni és repülőjegyet foglalni.

Ugyancsak a férfi teniszvilágban nagy vita folyik az ATP Next Gen Finals-n bevezetett törülközőtartóval kapcsolatban. Stefanos Tsitsipasnak, aki a bajnoki címet nyerte az idén Milánóban, nem volt éppen helyeslő véleménye efelől, mivel a meccsek által megkövetelt koncentrálását állandó módon a törülköző saját használatának gondolata zavarta. Mégis, jogosan, nem kevesen vannak, akik ennek az eszköznek bevezetését szeretnék az ATP-tornákon is.

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.11.13. (09:19).

november 13., kedd

november 14., szerda

november 20., szombat