A hírek szerint, a világranglista 32. helyezettje Lucas Pouille, Amelie Mauresmo edzői segítségével fog nekivágni a 2019-s idénynek. Talán így újra rátalál arra a játékformára, amivel még Rafael Nadalt is legyőzte a 2016-s US Openen.

A francia játékos biztatóan kezdte a 2018-s idényt (Montpellierben, Marseilleben nyert és Dubaiban döntőt játszott), de nagyon elhalványultak szereplései a márciusi Indian Wells torna kezdetével, amelyeken az idény végéig nem tudott javítani. A Dubaiban elért döntője után már nem tudott nyerni egymás után több mint két mérkőzést az egész szezonban. Ilyen körülmények között úgy döntött, hogy megszakítja együttműködését Emmanuel Planque régi edzőjével. Pedig valamikor milyen gördülékenyen mentek a dolgok:

Mauresmo, aki Andy Murraynek is edzője volt, át kellett volna vennie a francia Davis Kupa-válogatott csapatkapitányi szerepét a távozó Yannick Noahtól, de lemondott erről a beosztásról miután Lucassal megegyeztek. Amúgy sem lehetett volna érdekkonfliktussal vádolni a válogatott keretének összeállításakor, mivel Pouille tisztán leszögezte, hogy az átváltozó Davis Kupán nem óhajt részt venni a jövőben. Végül, a francia Davis Kupa csapatkapitánya Sebastien Grosjean lett.

Ha már edzőkről van szó, akkor meg kell említeni, hogy Naomi Osaka edzője, az egykor még Serena Williams csapatában is megfordult Sascha Bajin megnyerte a WTA Év edzője címet, amelyet első alkalommal hirdettek. Nem csak az eredményességért, hanem a sportágért tett szolgálatért is osztják a díjat. Bajin rengeteg edzői megbeszélésen vett részt és kiemelt tagja az újonnan bevezetett WTA Coach Program-nak. A 38 éves Venus Williams viszont megszakította tizenegy éves együttműködését David Witt edzőjével. Úgy néz ki, hogy az amerikai még mindig versenyképes szeretne lenni és az idei eredménytelenség már gyökeres változtatásra késztette. Az idei WTA Finals döntőse, Sloane Stephens pedig felfüggesztette együttműködését Kamau Murrayal edzőjével, akinek segítségével nyerte eddigi egyetlen Grand Slam tornáját (US Open 2017). A közös folytatás kérdéses.

Lucas Pouille 2019-s teljesítményére jelen pillanatban is fogadhatunk, mivel már bő tenisz kínálatra lelhetnek a rajongók:

  • Nyeri a 2019-s Ausztrál Opent: 201.00
  • Nyeri a 2019-s Roland Garrost: 101.00
  • Nyeri a 2019-s Wimbledont: 301.00
  • Nyeri a 2019-s US Opent: 81.00

Fogadj teniszre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.12.21. (11:21).