Babos Tímea az első fordulóban búcsúzott a thaiföldi Huahinban zajló 250 ezer dollár (69,6 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztornától, miután kedden a második játszmában feladta a szlovén Tamara Zidansek elleni mérkőzését.

A magyar játékos (a világranglista 65. helyezettje) az első gémben rögtön három bréklabdához jutott, de végül az adogató szlovén teniszező (74.) került előnybe, aki 28 percnyi játékot követően megnyerte a nyitó szettet. Babos az elbukott játszma után rosszulléte miatt ápolást kért, a rövid kényszerszünet után folytatta a játékot.

A második szettben a magyar teniszező megnyerte ugyan az első adogatójátékát, de Zidansek 2:1-es vezetését követően ismét brékelőnyhöz jutott, ami után Babos feladta a mérkőzést.

"Sajnos tegnap egész éjjel hánytam, rettentően fáradt, kimerült vagyok. Nagyon sajnálom a versenyt, fantasztikus a hely és címvédőként jöttem, készen álltam a harcra, de ma szélmalom harcot vívtam, esélyem sem volt" - írta később Facebook-oldalán Babos, aki hozzátette, el van keseredve, de bízik abban, hogy hamarosan rendbe jön.

Eredmény, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Tamara Zidansek (szlovén)-Babos Tímea 6:0, 3:1-nél Babos feladta

Szorzók a szerdai nyolcaddöntő mérkőzésekre:

január 30., szerda

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-01-30, 04:00  

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: mti