A jobbátlövő Balogh Zsolt szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott tagjainak továbbra is szerénynek kell maradniuk az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mert csak akkor lehetnek sikeresek a következő mérkőzéseken is.

"A fiatalok is nagyon jól kezelik a sikert, senkin nem látom, hogy elrugaszkodott volna a földtől, és elszállt ezektől az eredményektől. Ha így tenne bárki, mi, idősebbek gyorsan visszarángatnánk, ez is a feladatunk" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a Tatabánya játékosa, aki eddig 21 gólt dobott a tornán.

Hozzátette, nagyon fontos, hogyan várják a következő mérkőzést, hiszen az örömmámor, a nagyképűség nagyon veszélyes lenne.

"Szerénynek kell maradni, és továbbra is csapatként dolgozni" - szögezte le.

A magyar válogatott Oroszország és Izland legyőzése, valamint az olimpiai és világbajnok Dánia elleni döntetlen után csoportelsőként, a maximális két ponttal jutott a középdöntőbe, ahol kikapott a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes Norvégiától, majd vasárnap legyőzte Szlovéniát.

Balogh Zsolt. Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

"Minden várakozásunkat felülmúlja az a teljesítmény, amit mérkőzésről mérkőzésre nyújtunk. Nem találom a szavakat, és néha még elhinni is nehéz, hogy ilyen rossz előjelek után ez az egyik legsikeresebb világversenyünk. Ez talán már most, a következő mérkőzésektől függetlenül elmondható" - vélekedett Balogh Zsolt.

A válogatott kedden 20.30-tól az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes Svédországgal, mindössze 18 órával később, szerdán 16 órától pedig Portugáliával találkozik. Amennyiben legalább két pontot szerez ezeken a találkozókon, minden bizonnyal részt vehet a stockholmi végjátékban, ahol az elődöntőket és a helyosztókat rendezik.

január 21., kedd

Néhány fogadási lehetőség a találkozóra:

További keddi mérkőzések:

 

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: mti