A listavezető Ferencváros szombaton hazai pályán, a Szombathelyi Haladás ellen folytathatja jó sorozatát a labdarúgó OTP Bank Ligában, melynek első két fordulójában nyolc gólt lőve szerezte meg mind a hat pontot.

Varga Roland (Fotó: Laszlo Szirtesi / Shutterstock.com)

Thomas Doll csapata a gyors Európa Liga-búcsú után az NB I-ben meggyőző játékot mutatott eddig, előbb a Diósgyőrt, majd az MTK-t is simán verte. Az esélyek alapján a szombathelyiek legyőzése sem jelenthet gondot a fővárosi együttesnek, még úgy sem, hogy a Haladás kifejezetten gólerős játékot produkált az első két körben. Ám hiába a két-két találat, a csapat mindössze egy ponttal áll a tabellán, miután a Honvédtól három, az Újpesttől pedig két gólt kapott.

A bajnokság másik hat pontos gárdája, a Budapest Honvéd az egypontos Paksot fogadja. Supka Attila tanítványai egészen csütörtökig kiválóan meneteltek, a nemzetközi porondon és az OTP Bank Ligában is sorra vették az akadályokat. A luxemburgi Progrés Niederkorn vendégeként azonban váratlanul gyenge teljesítményt nyújtva meglepetésre 2-0-ra kikaptak és így kiestek az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában. A vasárnapi találkozó előtt nagy kérdés, hogy a kudarc milyen hatással van a futballistákra, akik a kupameccsen kifejezetten fásultnak tűntek.

Az egyik legérdekesebb meccsnek a keleti rangadó, a Diósgyőr és a Debrecen összecsapása ígérkezik. A várhatóan jó hangulatú találkozó esélyese az eddigi forma alapján a DVSC lesz, mely a Puskás Akadémiát idegenben verte, míg a Mezőkövesddel döntetlent játszott. Az előző szezonban a kiesést az utolsó fordulóban elkerülő diósgyőriek az FTC elleni gyenge kezdés után a Puskással szemben szerezték meg idénybeli első pontjukat, melynek értékét növeli, hogy 2-0-s hátrányból álltak talpra.

A párharc múltja alapján szintén a DVSC a favorit. Debrecenben ugyanis az eddigi 27 DVTK elleni élvonalbeli mérkőzésen 23 hazai győzelem és 3 döntetlen mellett csupán egy vendégsiker született, az is közel tíz éve, a 2008/2009-es szezon őszi idényében.

Az EL-től szintén csütörtökön elbúcsúzó Újpest megszerezheti első győzelmét, mivel a sereghajtó újoncot, a Kisvárdát fogadja, mely két meccsen nyolc gólt kapott, s egyet sem lőtt, és Kondás Elemér hétfői távozásával már edzőváltáson is átesett.

A hétvégi forduló csonka lesz, miután a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körébe jutott címvédő MOL Vidi FC Mezőkövesd elleni mérkőzését a szövetség elhalasztotta.

Augusztus 04., szombat:

17:00 Puskás Akadémia - MTK Budapest 2.04 3.43 3.48
18:00 Debrecen - DVTK                                1.82 3.75 3.94
20:15 Ferencváros - Haladás                      1.30 5.17 9.09

Augusztus 05., vasárnap:

18:00 Újpest - Kisvárda                                  1.49 4.23 6.07
18:00 Honvéd - Paks                                      1.91 3.34 4.00

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018-08-03, 17:00

Fogadj ITT a mérkőzésekre!

Forrás: Admin