Nagyobb, 2800 fősre bővült lelátóval, és megújult játékoskerettel készül a Paksi FC labdarúgócsapata az OTP Bank Liga tavaszi idényére.

Balog Judit ügyvezető a kedd esti idénynyitó sajtótájékoztatón elmondta: átadták a hosszú oldali B, és a rövid oldali C lelátót, amelyek már több mint 2100 szurkolót képesek fogadni. A bajnokság elejére elkészült, 761 fős vendégszektorral együtt a paksi stadion több mint 2800 drukker befogadására alkalmas. A sportvezető megjegyezte, az új lelátóknak magasabb a komfortfokozata és sokkal jobb a pályára való rálátás.

Csertői Aurél, az együttes vezetőedzője azt mondta, csapata kemény felkészülésen van túl, nem ezen fog múlni a bajnoki szereplése.     "Tavaly a hatodik helyezést tűztük ki célul, amely nincs messze, de ez a kieső helyre is érvényes. Reméljük, hogy a hatodik helyet egy jobb teljesítménnyel el tudjuk érni" - jelentette ki a tréner hozzátéve, ehhez tavasszal húsz pontnál többet kellene szerezniük.

A Paks jelenleg öt győzelem, hét döntetlen és hat vereség után a 12 csapatos bajnokság nyolcadik helyén áll, hátránya öt pont a hatodik MTK Budapesttel szemben.

A szakember úgy vélte, céljaik eléréséhez mindenben javulnia kell a csapatnak, stabilabban kell védekezni, pontosabban támadni és jobban kell működnie a csapategységnek.

Csertői arról is beszélt, hogy a törökországi Belekben tartott edzőtábor - amely alatt a paksiak két döntetlent értek el és két vereséget szenvedtek - annyiban rendhagyó volt, hogy a mérkőzéseket a kondicionáló edzések idejében játszották, ami meglátszott a csapatjátékon. Csertői elmondta: az FK Arszenal Tula elleni felkészülési meccsen Haraszti Zsolt keresztszalag-szakadást szenvedett, emiatt megműtötték és több hónapos kihagyás vár rá.

A tavaszi rajt előtt négyen csatlakoztak a kerethez: a DVSC-től Könyves Norbert középcsatár, a Dukla Prahától a védő Bobál Dávid, az Újpesttől Cseke Benjámin középpályás érkezett, a szintén középpályás Zsidai László pedig a Puskás Akadémiától igazolt Paksra. A távozók közül Bertus Lajos Mezőkövesden folytatja, Nikházi Márkkal pedig szerződést bontottak.

A Paksi FC szombaton a szezonnyitó meccsét az MTK vendégeként játssza, egy héttel később a Haladást fogadja, a Magyar Kupában pedig a Puskás Akadémia lesz az ellenfele a nyolcaddöntőben.

Szorzók a 19. forduló mérkőzéseire:

február 02., szombat

Az oddsok a bet365 irodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-01-30, 06:20  

Fogadj Itt a mérkőzésekre!

Forrás: mti