Fordulatokban, gólokban és védelmi hibákban gazdag mérkőzésen az újonc Vegas Golden Knights 6-4-re legyőzte a vendég Washington Capitals együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) döntőjének első mérkőzésén magyar idő szerint kedd hajnalban.

Tom Wilson. Fotó: photosthatrock/Shutterstock.com

A Stanley Kupáért folyó, az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc második összecsapását közép-európai idő szerint csütörtökön játsszák, ugyancsak Las Vegasban.

Eredmény:
Stanley Kupa, döntő, 1. mérkőzés:
Vegas Golden Knights-Washington Capitals 6-4 (2-2, 1-1, 3-1)

gól: C. Miller (8.), Karlsson (19.), Smith (24.), Reaves (43.), Nosek (50., 60.), illetve Connolly (15.), Bäckström (16.), Carlson (29.), Wilson (42.)

Jól kezdett az újonc, és Colin Miller távoli lövése vágódott a kapuba a 8. percben. Lassan magára talált a Washington, és gyorsan fordított. Előbb Michal Kempny lövésébe Brett Connolly nyúlt bele a kapunak háttal, és Marc-Andre Fleury tehetetlennek bizonyult, majd 42 másodperc múlva Nicklas Bäckström közelről, fonákkal talált be. Azonban még az első szünet előtt William Karlsson a hátsó palánkról visszapattanót villámgyors mozdulattal Braden Holtby kapujába terelte.

A második harmad is hazai találattal indult, a pakk az egyedül felejtett Reilly Smith elé pattogott, és a csatár nem hibázott. Miller növelhette volna a különbséget, azonban lecsorgó lövését Holtby a gólvonal előtt kitolta. A 29. percben a hátvéd John Carlson merészkedett előre, parádés passzt kapott T.J. Oshie-tól, és nem volt nehéz dolga a szétzilált védelem mögött a kapuba találnia.

A harmadik játékrész gyors gólváltással kezdődött. A vendégek orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin rosszul eltalált lövésébe Tom Wilson szúrt bele, a korong Fleury bal sarkánál elakadt, de a hazaiak kapusa ezt nem láthatta, és véletlenül saját kapujába húzta azt a lábával. Bő egy perc múlva a 102 kilós Ryan Reaves használta ki testi fölényét, és a védők gyűrűjéből egyenlített. A harmad derekán a cseh Tomas Nosek ismét a Vegast juttatta előnyhöz, miután értékesítette a Shea Theodore szép keresztpasszát. A hajrában hiába birtokolta többet a korongot és az utolsó két percre hiába hozta le kapusát a fővárosi együttes - amelynek volt komoly egyenlítési lehetősége is -, Nosek 2,7 másodperccel a vége előtt üreskapus góllal beállította a 6-4-es végeredményt.

A hazaiak annak is köszönhették sikerüket, hogy a negyedik számú támadósoruk - amelynek elsősorban az eredmény tartása lenne a feladata - a harmadik harmadban három gólt is szerzett.

Május 31., csütörtök:

02:00 Vegas Golden Knights - Washington Capitals 2.25 3.96 2.87

Néhány fogadási lehetőség a mérkőzésre:

  • Washington Capitals nyer vagy döntetlen   1.67
  • Gólok száma 4.5 felett    1.48
  • Vegas Golden Knights +1.5 hendikep   1.24
  • Ovechkin szerez gólt   2.28

Fogadj és kövesd élőben!

Forrás: Admin