A Ferencváros nagy lépést tesz a negyeddöntőbe jutás felé a női kézilabda Bajnokok Ligájába, ha pontot szerez a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a középdöntő harmadik fordulójában, szombaton.

Az FTC az első fordulóban küszködve nyert a német Thüringer HC vendégeként, majd nagy formajavuláson ment keresztül, hiszen múlt szombaton - a lázas beteg csapatkapitány, Kovacsics Anikó nélkül - 32-32-es döntetlent játszott a Győri Audi ETO-val. Az érdi mérkőzés volt az első a mostani szezonban, amit a BL-címvédő nem tudott megnyerni.

Elek Gábor, a fővárosiak vezetőedzője a klub honlapján kijelentette, a Győr ellen megszerzett pont akkor ér valamit, ha Ljubljanában sikerül győzniük. A Ferencváros a 2. csoport negyedik helyén áll, aktuális ellenfele pedig két ponttal lemaradva az ötödik.

"A Krim meglehetősen speciális kézilabdát játszik, olyat, amilyet a nemzetközi mezőnyben egyetlen más csapat sem, ezért nehéz ellene felkészülni" - magyarázta a szakvezető. Hozzátette, tudják, hogyan lehet "megfogni" a szlovénokat, illetve kijelentette, hogy a legutóbbi meccsen mutatott extrateljesítményt ezúttal elegendő lenne csupán megközelíteniük a győzelemhez.

Háfra Noémi (j). MTI/Kovács Tamás

"A fej dönti el ezt a meccset, ha koncentráltak leszünk, begyűjthetjük a két pontot" - vélekedett Elek Gábor. A klub szerdán leigazolta Pásztor Noémit, de a magyar aranyéremmel zárult tavaly nyári, debreceni junior világbajnokság legjobb beállója a BL középdöntőjében még nem léphet pályára. Ugyancsak nem szerepelhet - sérülés miatt - a holland Danick Snelder, illetve a Djurdjina Malovic, Bobana Klikovac montenegrói duó.

Uros Bregar, a Krim Mercator vezetőedzője úgy fogalmazott, az ETO elleni rangadón a Ferencváros ismét bizonyította, hogy kivételes csapat, amely agresszíven kézilabdázik, a távoli lövései kifejezetten veszélyesek, a védekezése viszont nem a legjobb.

A két csapat eddig hétszer mérkőzött egymással a nemzetközi kupaporondon, a szlovénok ötször győztek, az FTC kétszer.

február 09., szombat

Néhány odds a találkozóra:

  • Dupla esély                                      1X @ 3.75
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  1 @ 4.60
  • Döntetlen esetén a tét visszajár  2 @ 1.17
  • Gólok száma páratlan/páros       Páratlan @ 1.91
  • Gólok száma páratlan/páros       Páros @ 1.91

A másik szombati BL-mérkőzés:

február 09., szombat

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019-02-08, 10:00

  Fogadj és nézd élőben!

Forrás: mti