Jelen pillanatban mindenki szeme a 17 éves Amanda Anisimován (WTA 51.) van, mivel a címvédő és volt világelső Simona Halepet búcsúztatta a torna negyeddöntőjében. Az új szenzáció még meccset sem nyert áprilisig a lassú borításon, most pedig elődöntős a Roland Garroson. Amennyiben Ashleigh Bartyt (WTA 8.) is két játszmában veri, úgy, hogy a szetteket 6-3-ra, vagy 6-4-re nyeri, tétednek 13-szorosát zsebelheted be.

Az amerikai játékos nyerősorozatát még meggyőzőbbé teszi az a tény, hogy egész torna alatt nem veszített játszmát, annak ellenére, hogy voltak acélos ellenfelei, mint például Aryna Sabalenka, Irina Begu és persze Simona Halep. Egyetlen tie-breaket kényszerült játszania (Begu ellen) az eddigi 10 megnyert szettjeiben.

Anisimova a meccs mindkét szettjét 6-3-ra, vagy 6-4-re nyeri: 13.00

Már Bogotában bizonyította, hogy a vörös borításon is veszélyes tud lenni és meg is szerezte ott első WTA-tornagyőzelmét. Az amerikai lány lábmunkájával jól alkalmazkodott a salak követelményeihez, még a labdák utáni csúszásai is színvonalasak. Meglepően jó taktikai és technikai érettséget is tanúsított a tornán, ellenfelei mindig mintha lépéshátrányban lettek volna a kiszámíthatatlanul támadó játékával szemben. Igazán jól érzi a játékot, tudja mikor mit kell tennie és hihetetlen higgadtsággal teszi mindezt. A kiegyensúlyozottság szintén nagy erénye, hiszen viselkedésében a pályán és nyilatkozataiban is ismeri a mértéket, nem túloz el semmit. Tud harcolni, tud örvendeni, de mindig teljesen tisztában van a helyzetképpel és természetes neki az arany középút.

Részletek a Halep elleni győzelméből:

Barty lesz talán eddigi legacélosabb ellenfele, hiszen az ausztrál játékos a tenisz "sakkmestere", és nyesett fonákjával addig mozgatja ellenfeleit, amíg pörgetett tenyeresével zárni tudja a pontokat. Mégis, ez a tenyeres nem mindig a legjobban helyezett és ez sokat számíthat, főleg ezen a borításon. A Miamiban tornagyőzelmet szerző 23 éves ausztrál lány tapasztaltabb és esélyesebb, hiszen idén csak hat meccset veszített összesen, de ha Anisimova képes indítványozóan kezelni Barty nyesett fonákját és ennek tenyereseit időben elérni, akkor ismét boríthatja a papírformát. Védelemben nem a legacélosabb és ezt Barty változatos játékával ki is használhatja. Ezért Amanda minél hamarabb kell átvegye a pontok irányítását. Fontos lesz minél fennebb állnia térfelén, hogy ellenfeleinek ejtett labdáit elérje és ne adjon kihasználható nagy szögeket.

Fogadj a Roland Garrosra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok a Willliam Hill fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.06.07. (08:14).