Lejátszották a hatodik partit is a világbajnoki döntő résztvevői, ami a korábbi összecsapásokhoz hasonlóan döntetlennel zárult.

Legutóbb a második kör után írtunk a sakk világbajnokság döntőjéről, a helyzet pedig nem változott radikálisan. A harmadik összecsapás során Fabiano Caruana nem tudott élni a világosból adódó előnyével, talán Magnus Carlsen jobban is állt, de végül a 49. lépés után döntetlenben állapodtak meg. Ezt követően a negyedik felvonásban 34 lépést követően jött a döntetlen, amiután a címvédő norvég kissé csalódottan nyilatkozta, hogy amerikai ellenfele nagyon felkészülten játszik sötéttel.

Magnus Carlsen. Fotó: Andreas Kontokanis - Flickr

Az ötödik menetben újra egy 34 lépéses döntetlen következett, amit egy hosszú hatodik parti követett. Carlsen vezette a világos bábukat, de az előny ellenére inkább neki kellett védekezni. Caruana fölénybe került, és egyes elemzések szerint győzelmi esélyesi is voltak. Norvég ellenfele szívósan védekezett, végül hat és félóra elteltével a 80. lépés után jött a remi.

Szombaton pihenőnap következik, vasárnap folytatják a küzdelmet, melyre az Unibenél fogadhatunk is. Az eddigiek alapján nem meglepő, hogy a döntetlenre van a legkisebb szorzó (1.40), miközben a fehérrel kezdő Carlsen sikere négyszeres pénzt érne. A norvég nyitására is tippelhetünk, mely volt már E4, illetve D4 is. Hat forduló van hátra az egymillió dolláros díjazású döntőben, utána ha még mindig egál, akkor rapid partik következnek.

Sakk-vb finálé - 7. mérkőzés:

  • Caruana nyer  9.50
  • Döntetlen lesz  1.40
  • Carlsen győz  4.00
  • Fehér lépéseinek száma 46.5 felett  1.50
  • Első lépés E4 lesz  1.90
  • Első lépés D4 lesz  3.00