Serena Williams (WTA 8.) már többször elbukta az elmúlt években a 24. Grand Slam-cím megszerzését, de most ismét egy megnyert meccs távolságra van a Margaret Court rekordjától. Ennek a történelmi lépésnek a megtevése ismét nagy kihívásnak ígérkezik, mivel Bianca Andreescu (WTA 15.) személyében megint egy olyan ellenfélre akadt, aki (legalábbis elméletileg) nem igazán fél tőle.

A 37 éves amerikai a 33. döntőjét fogja játszani a legrangosabb tornákon, míg a 19 éves kanadai játékos, akiről nyugodtan lehet mondani, hogy a 2019-es év felfedezettje, először fog harcolni a bajnoki címért.

Serena Williams, aki rajt előtt a bukmékerek által legesélyesebbnek tartott játékosa volt a mezőnynek, igazolta mostanáig a papírformát, annak ellenére, hogy egyre többen kételkedtek képességeiben. Az elődöntőben a világbajnok Elina Svitolinát (WTA 5.) verte 6-3, 6-1-re, ami egy igazi erődemonstráció volt és egyben egy üzenet is. 86%-ban nyerte az első, 60%-ban a második szerváit, 34 nyerőt püfölt ellenfele térfelére, és emellett 20 ki nem kényszerített hibája volt. Ilyen mutatóktól a legtöbben megijednének, de Andreescu kivétel lehet.

Bianca Andreescu (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Bianca az elődöntőben Belinda Bencic (WTA 12.) menetelésének vetett véget (7 - 6, 7 - 5), és ezzel a sikerével a 12. egymás utáni meccsgyőzelménél tart. Elemezve kissé a svájci játékos elleni meccsének mutatóit, a legszembeötlőbb az, hogy a második szervájának eredményesítésén kellene javítson, mivel csak 41%-ban nyerte a pontokat vele olyan körülmények között, hogy az elsőt csak 59%-ban ütötte érvényesen pályára (amiből 70%-ban nyerte a pontokat). Tehát, jó lenne számára ha gyakrabban játssza majd a pontokat az első szervájával, vagy ha nem sikerül, akkor legalább ha a másodikkal hatékonyabb tud lenni. Bár a 40 nyerő ütés nagyon jól mutat a neve mellett, a 38 ki nem kényszerített hiba egy kicsit sok két játszmában.

Nemrég zajlott le eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésük a torontói torna döntőjében, ahol Andreescu nyert, miután Serena az első szettben 1-3-nál feladni kényszerült a meccset. Abból a lezajlott négy gémből nem sokat lehet következtetni, de az mindenképp segíthet Bianca önbizalmának, hogy tornagyőzelemmel zárta a hazai versenyt. Sok minden múlhat a mentális téren, mert nem lenne akkora meglepetés ha Andreescut végül utolérnék az alkalom fontosságának izgalmai, de ha ezeket uralni tudja, akkor zárómérkőzéshez méltó összecsapásban lehet részünk.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Fogadj itt a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.09.06. (11:07).