Amerikai döntő lehet New Yorkban ha Serena Williams és Madison Keys legyőzik ellenfeleiket.

Serena Williams - Anastasija Sevastova

Az amerikai játékos sokak meggyőződése ellenére, nem játszotta még el karrierje utolsó lapját és újra Grand Slam-elődöntős. Serena akkor bizonyít és ott ahol az fontos, és a US Open minden bizonnyal az. Habár a Wimbledon végétől a rangos new yorki torna kezdetéig nagyon elhalványult játéka, a nagy alkalomra újra kihozta magából a legjobbat. Ez csakis a legnagyobb játékosok erénye. A torna elején elég sokan megkérdőjelezték az esetleges sikermenetének esélyét, de jelen pillanatban, az a helyzetkép, hogy ő a tornagyőzelemre legesélyesebb játékosa (1.72) és elég nagy meglepetés lenne az ha nem ő nyerné a versenyt.

Serena Williams (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Sevastova ettől még nem fog visszariadni, hiszen győzött ő már erőjátékosok ellen, például a tavalyi győztest Sloane Stephenset verte két játszmában a negyeddöntőben. Ezért a sikeréért az lett a jutalma, hogy miután a tavaly és a tavalyelőtt a negyeddöntőben búcsút kellett intsen a versenynek, most végre elődöntős lett. A bukik nem sok esélyt adnak neki (4.80), de változatos játéka megtévesztheti Serenát. Rövid labdák okos beékelése a játékba, mint ahogy azt Sloane ellen tette, lehet újra eredményes. Emlékezzünk mit jelentett Roberta Vincinek évekkel ezelőtt egy nem megszokott játék bátor bevetése Serena ellen. Labdák mélységének, pörgetésének és gyorsaságának váltakoztatása okozhatnak gondot Serenának, akivel az erőharcot nehéz felvenni. Nyilván, hogy Serena a nagy esélyes (1.19), de egy olyan meccsen, ahol a pályán való mozgásnak nagyobb fontossága adódik a labdamenetek hosszabbítása miatt, ott Sevastovanak is van esélye. Anastasija a négy elődöntős játékos közül a legesélytelenebb a bukik szerint a tornagyőzelemre (11.00), de hiba lenne félvállról venni a ravasz lett játékost.

Anastasija Sevastova (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

 Madison Keys - Naomi Osaka

Madison tavalyi new yorki menetele nagy önbizalmat ad és esélyesebbnek látszik (1.70) a szintén agresszív játékot űző, Naomi Osakaval szemben (2.16). Kemény erőharcnak leszünk tanúi, amelyben Madison tapasztalata főlényesebb.

Naominak még sohasem sikerült eddig legyőznie ellenfelét három próbálkozásból, ami nem feltétlenül egy mentális gát, hiszen csak húsz éves. Az a tény viszont, hogy ez az első Grand Slam-elődöntője amit hazai ellen is kell játszania a világ legnagyobb teniszstadionjában, számíthat mentális tehernek.

Madison Keys (Fotó: lev radin / Shutterstock.com)

Osaka tud akkorát ütni mint ellenfele de kissé lomhább a pályán való mozgása, ezért neki kell hamarabb kiharcolnia a nyerő ütés lehetőségét. Egyikük sem szorulhat huzamosabb ideig védelembe. Egyik játékos sem a folytonosság megtestesítője, de egy jó lendület szárnyakat adhat nekik. A ki nem kényszerített hibák száma itt különösen fontos szerepet kap, mert mindkét játékos hajlamos őket szórni. A versenytábla és a Sors megóvta őket eddig az élvonaltól, de Keys legyőzte többek között a jó formában játszó Carla Suarez-Navarrot és Dominika Cibulkovat, Osaka pedig Aryna Sabalenka nyolc meccses sikersorozatának (amely magába foglalja a New Haven tornagyőzelmét is) vetett véget.

Naomi Osaka (Fotó: action sports / Shutterstock.com)

A hazai Keysnek (akinek a tornagyőzelemre 4.00-s a szorzója) talán magabiztosabban indul majd a meccsnek, de Osaka (akinek a tornagyőzelemre 5.50-s a szorzója) fiatalos lendülete okozhat meglepetést főleg, hogy már bizonyította hidegvérét.


  Fogadj és nézd élőben!

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2018.09.06. (13:19)

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.