Serena Williams 10-k döntőjét játssza a Wimbledonon, és az eddigi kilencből hetet megnyert. Képes lesz a nyolcadikat összehozni Anglique Kerber ellen?

Az amerikai bajnok ismét bizonyítja azt, hogy mennyire rendkívüli. Egy problémamentesnek nem mondható szülés után, aminek következtében, bevallása szerint, egy darabig még a postaládáig sem tudott elmenni, és 16 hónapos hiányzása után a teniszversenyekről, ismét Grand Slam torna döntőjében van.

Serena Williams (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Szinte hihetetlen, hogy a már 36 éves Serena újra az élvonal dominanciájára készül. Mindennek teteje pedig az, hogy a londoni torna csak a negyedik, amelyen az amerikai játékos részt vesz. Akár kedveli valaki a játékát, akár nem, el kell ismerni, hogy ilyen teljesítményt nem sokan érnek el, és ezért minden elismerés az övé kell, hogy legyen. Most újabb nagy eredmény elérésére készül, mert ha sikeres lesz szombaton, akkor egyenlíti a Margaret Court 24 Grand Slam tornagyőzelmét. Kiemelkedő alkalomhoz, kiemelkedő tét kell. Serena esélyesként indul (1.45), de visszatérése óta a legnagyobb próba vár rá. A Kerber elleni meccse nem lesz csak egy szombati séta, annak ellenére, hogy a bukik a vártnál talán esélytelenebbnek látják a német helyzetét (2.75).

Angelique tudja, hogyan kell játszani a támadó játékosok ellen, ezt az elődöntőben is bemutatta Jelena Ostapenko ellen. 2016-ban közel volt végső győzelemhez Londonban, de akkor is Serena Williams várta a döntőben és csak a második legjobbnak bizonyult. Most itt van az alkalom a visszavágóra. Tudja, hogyan kell nyerni Serena ellen, mert a 2016-s Ausztrál Open döntőjében világra szóló győzelmet aratott az amerikai ellen. Az tény, hogy a nyolc egymás elleni meccsből csak kettőt nyert összesen, de 2016 eleje óta, amikor a német élvonalú játékossá vált, az állás kettőjük között 1-1.

Angelique Kerber (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Kiválóan kell működnie Serena támadó játékának, mert másképp a nagyon jól mozgó Kerber fölényes helyzetbe kerülhet. A hosszabb labdamenetek Angeliquenek kedvezőbbek, ezért Serena nem kell erre esélyt adjon. Lehet, hogy most Serena sérthetőbb mint 2016-ban, de ő már olyan magasra emelte az elvárások szintjét, hogy már mindenki automatikusan azt gondolja, hogy bármikor, bárki ellen győznie kell. Reálisan gondolkodva, azt azért mindenképp szem előtt kell tartani, hogy Kerber esélyesebb a régi meggyőződések által nyújtott elméleteknél.

Néhány szorzó a döntőre:

  • Szettek száma: 2.5 Felett: 2.48, 2.5 Alatt: 1.58
  • Serena győzelem eredménye: 2-0: 2.20, 2-1: 4.00
  • Kerber győzelem eredménye: 2-0: 4.80, 2-1: 6.10
  • Összes Tiebreak: 0.5 Felett: 3.45, 0.5 Alatt: 1.30

Fogadj a döntőre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.