Talán a Roland Garrost leszámítva, Petra Kvitova (WTA 6.) minden Grand Slam-tornán fő esélyesként indul és ez nincs másképp az idei Wimbledonon sem. Bár egészségügyi okok miatt nem volt biztos indulása a versenyen, már a második fordulóban van, ahol Kristina Mladenovic (WTA. 48.) lesz ellenfele.

A cseh játékos 6-1-re vezeti ellenfelét az egymás elleni mérkőzéseken, sőt mi több egy játszmát sem veszített megnyert mérkőzésein. Mladenovic egyetlen győzelmét az első mérkőzésükön 2013-ban szerezte. Míg Kvitova kétszeres bajnok (2011, 2014), Mladenovic sosem jutott túl a harmadik fordulón a londoni gyepszőnyegen.

július 04., csütörtök

Már az első fordulóban megingott a francia játékos, mivel csak döntő szettben tudta legyőzni Vitalia Diatchenkót. Petra viszont magabiztosan kezdte a versenyt az az Ons Jabeur ellen, aki a múlt héten Eastbourneban az elődöntőig menetelt. Úgy látszik, hogy a sztáredzőnek, Sascha Bajinnak sem sikerült még jó irányba terelni Kristina játékát, mivel ahhoz képest, hogy top10-es játékos volt 2017-ben, már hosszú ideje nem tudja megszakítani gyenge eredménysorozatát. Bár Nottinghamben a negyeddöntőig sikerült jutnia két meccsgyőzelemmel, Birminghamben már első meccse után búcsúzott. Annak ellenéra, hogy  erre a borításra nagyon jól illik Mladenovic támadó játéka, mégis nagyon kevés esélye van ezen a mérkőzésen, mivel Kvitova a londoni tornán szinte otthon érzi magát.

Kristina Mladenovic (Fotó: UK Sports Agency / Shutterstock.com)

Petra a római salakos torna óta nem játszott hivatalos meccset, mégis ez most kevésbé fontos részletképnek látszik. Mindketten a támadó játék képviselői, viszont Kvitova minden részletben jobban teljesít. Jobb szerva, jobb tenyeres és főleg jobb fonák. Ezek mellett, a pályán is rugalmasabban mozog ellenfelénél, és ami fontos ezen a borításon, jobban kezeli a gyors labdákat. Amennyiben Mladenovicnak nem fog működni első szervája, akkor meglehet, hogy csak a gémek száma legyen kérdéses ezen a mérkőzésen. A röptézés nem is lenne rossz ötlet a francia részéről, hiszen azt nagyon tudja, csak az a gond, hogy azokat elő is kell készíteni.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.03. (11:40).

További kiemelt mérkőzések a női versenytábláról:

július 04., csütörtök