Három egymás elleni meccsből, Sloane Stephens (WTA 9.) egyet sem tudott nyerni Johanna Konta (WTA 18.) ellen. Ezt a sikertelenségét még nyomasztóbbá teszi számára az a tény, hogy mindhárom vereségét idén szenvedte el. 

Az amerikai játékosnak nem volt rossz idénye, de nem is vonzotta magára a reflektorfényt eredményeivel. Talán legfigyelemreméltóbb menetelése a Roland Garroson volt, amelynek (ki más, mint) Johanna Konta vetett véget a negyeddöntőben. Eközben, a brit ellenfele a salakos idény kezdete óta, némi visszalépésekkel az élvonal felé közeledik ismét.

július 06., szombat

Egyik játékos sem veszített játszmát még a tornán, Stephens a svájci Timea Bacsinszkyt és a kínai Yafan Wangot búcsúztatta az első két fordulóban, Konta pedig a román Ana Bogdant és a cseh Katerina Siniakovát. Bár támadó játékstílussal rendelkeznek, általánosan nézve, szerepléseik az angol Grand Slasm-tornán az idők során nem alakultak a legemlékezetesebbre. Bár Stephens negyeddöntős volt 2013-ban, Konta pedig elődöntős 2017-ben, az amerikai ezen a bravúrján kívül sosem tudott a harmadik fordulónál továbbjutni, a brit pedig az említett bravúrján kívül sosem tudott a második fordulón továbbjutni.

Johanna Konta (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Mindkét játékosnak jó a szervája, és bár az amerikai ütései valamivel erősebbek, Konta mozgása a pályán fölényesebb és az alacsonyan pattanó labdákra is jobban ráhelyezkedik (ami füvön nagy erény). Sloane nagyon pontosan támadó játékot kellene kifogjon, hogy papírformát tudjon borítani. Kétségkívül, mint ahogy a szorzók is mutatják, a brit a jobb formában lévő játékos és pakliban van, hogy akár csak két játszmában húzza be az összecsapást.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.07.05. (09:22).

További kiemelt meccsek a női versenytábláról:

július 06., szombat