Jelena Ostapenko (WTA 37.) egész idény alatt alig nyert két meccsel többet, mint a 2017-es Roland Garros-menetelése alatt, amikor Grand Slam-győztes lett. Mégis, Birminghamben azt a Johanna Kontát győzte le, aki az idei párizsi Grand Slam-tornán az elődöntőig jutott. A füves torna negyeddöntőjében Petra Matic-al (WTA 25.) fog összecsapni.

A horvát játékos egész salakos idény alatt nem produkált negyeddöntőnél gyengébb eredményt, így nyilvánvaló fölénye a folytonosság terén. Ez még nem minden, mert Konta is ugyanezzel a fölénnyel rendelkezett és mégis kikapott. Martic viszont egy más típusú játékos, aki nem ad ritmust ellenfeleinek és emiatt kényelmetlen lehet játéka a kiszámíthatatlan, minden vagy semmi típusú Ostapenko számára. Erre már volt is példa, hiszen Petra nyerte eddigi egyetlen egymás elleni mérkőzésüket 6-3, 6-3-ra a tavaly Indian Wellsben.

Ostapenko támadói játéka eredményesen működött ezen a héten, Iga Swiatek és Johanna Konta sem tudott játszmát nyerni ellene. Martic úgyszintén szettvesztesség nélkül menetelt a verseny eddigi pontjáig. A lett játékosnak kedvez a borítás, viszont ha nem fogja tudni érvényesíteni pontosan támadó játékkal ezt a fölényét, Martic taktikai és technikai változatossága nyerő lehet. Ha már a taktika jött szóba, akkor az megemlíthető, hogy Martic pörgetett tenyerese nem a leghatékonyabb ezen a borításon, ezért sok függhet majd attól, hogy mennyire élesen helyezi majd a labdákat vele.

Ostapenko ritkán indul be, de amikor megteszi (és most adott okot erre gondolni), akkor nagyon nehéz megállítani, ezért megérhet kockáztatni (főleg az ajánlott vonzó nyereményszorzón) a továbbjutására, még akkor is ha papírforma szerint nem az első esélyes.

június 21., péntek

Néhány további szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt a mérkőzésre!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.06.20. (11:45).