A WTA Premier tornára Elise Mertens és Katerina Siniakova is úgy érkeznek, hogy válogatott csapatjaikkal keserű vereséget szenvedtek a hétvégén a Fed Kupa negyeddöntőiben. A cseheket otthon a románok, a belgákat pedig ugyancsak otthoni pályán a franciák búcsúztatták.

A két játékos az játszották eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket Sydneyben és egy kemény harc után Mertensnek sikerült akkor győznie (7-6, 2-6, 6-2). Hasonló borításon jön a visszavágó Dohában, de a bukmékerek ismét a belga továbbjutást tartják valószínűbbnek.

Amennyiben Mertens indítványozó tud lenni, igazolhatja a papírformát, de Siniakova annál okosabb, hogy egykönnyen átengedje a pontvezetést, annak ellenére, hogy nem tud folytonosan támadó szerepben lenni. Talán Mertens fonákjának gyakoribb keresése gyümölcsöző lehet számára. Lehet Katerina fürgébb, de nehézkesen vált irányt a hátsó vonal mentén, és ezt Elise kihasználhatja. A nyesett ütéseket mindkettőnek arzenáljában van és kedvelik is használni a kezelhető labdák keresésében, de ennél fontosabb lesz a szögek váltakoztatása mivel egyik játékos sem hajlamos a legeredményesebb válaszra amikor mozgásból kényszerül ütni. Siniakova a páros világranglista 1. helyén van és megvan már az a taktikai érettsége, hogy megpróbálja kihasználni a Mertens mozgásainak és ütéseinek enyhe merevségét. Mertens viszont jobban tudja kihasználni a kezelhető labdákat, és valószínű, hogy gyakrabban is lesz része bennük mint ellenfelének, ezért indul a mérkőzés esélyeseként.

Katerina Siniakova (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Bár jelen pillanatban a 23 éves Mertens (WTA 21.) eredményesebb az egyéni tornákon, a 22 éves Siniakova (WTA 44.) képességei szép jövőt ígérnek a cseh játékosnak ebben a versenyszámban is. Nem kell elfelejtenünk, hogy 2017-ben már a shenzheni torna nyertese volt. Megtörténhet, hogy a cseh játékos lesz a jövőben a sikeresebb játékos egyéniben is.

Néhány szorzó a meccsre:

Mertens nyer 2-0-re: 2.43
Mertens nyer 2-1-re: 4.25
Siniakova győz 2-1-re: 5.60
Siniakova győz 2-0-re: 4.00
Játékok száma 20.5 Alatt: 1.96
Játékok száma 20.5 Felett: 1.83
Szettek száma 2.5 Alatt: 1.53
Szettek száma 2.5 Felett: 2.48

További kiemelt keddi teniszmérkőzések:

február 12., kedd

Fogadj teniszre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.02.12. (09:56).