A 24 éves Jennifer Brady (WTA 52.) a selejtezőkből indulva, a Premier-torna elődöntőjéig jutott, ahol egy elég meggyötört Simona Heleppel (WTA 2.) kell megmérkőznie.

február 21., péntek

Az amerikai játékos először jut ilyen magas rangú torna utolsó előtti szakaszában, de meg is adta ennek módját, mivel három top 20-s játékost győzött le a főtáblán (Elinas Svitolinát, Marketa Vondrousovát és Garbine Muguruzát). Bár az Ashleigh Barty elleni januári győzelmét Brisbaneben a véletlen művének is vélhették egyesek, mindenképp bátorító és ösztönző hatásúnak bizonyult Jenniferre, mert amennyiben borítaná a papírformát a román játékos elleni meccsén, már a harmadik Grand Slam-győztes játékost verné idén.

Halephez hasonlóan, szetthátrányból kellett fordítania utóbbi két meccsét, de bravúrjának sikerélménye, hogy idáig eljutott, sokat javíthat a keményen próbára tett fizikai állóképességén. Simona Ons Jabeur és Aryna Sabalenka ellen kényszerült három szettes meccseket játszania, hogy az elődöntőbe jusson. A tunéziai Jabeurnek még meccslabdája is volt az első fordulóban. A 2015-ben bajnoki címet szerző Halep eddig két meccsből, kettőt nyert Brady ellen, de egyáltalán nem sétagalopp volt számára a két mérkőzés.

A tavaly Torontóban Brady nyerte az első játszmát, majd a román lány 7-5-re és 7-6-ra nyerte a következő kettők. Annál jelesebb volt ezt az eredményt kiharcolni Halep ellen, hogy szervája nem igazán segítette az amerikait (54%-ban érvényes első szerva, amiből 66%-ot nyert meg és 38%-ban nyerte a pontokat második szervájával). Második összecsapásukra az idei Australian Openen került sor, ahol bár Halep két játszmában győzött (7-6, 6-1), Bradynek az első játszmában szettpontja is volt. Az amerikai szervája akkor sem volt valami acélos. de ezen a héten sikerült jobb mutatókat elérni ezen a téren, így izgalmasnak ígérkezik a harmadik összecsapásuk. Az még hozzá lehet tenni, hogy amint az várható volt, Simona az egyik legjobban teljesítő játékos 2020-ban a szervafogadás terén, ellenfeleinek szerváján 47%-ban nyerte a pontoknak, míg Bradynek 33,5%-ban sikerült ugyanez mostanáig.

Néhány szorzó a mérkőzésre

Halep győzelem: 2-0 @ 2.15 2-1 @ 4.00
Brady győzelem: 0-2 @ 4.90 1-2 @ 6.25
Játékok száma: Alatt 20.5 @ 2.02 Felett 20.5 @ 1.78
Játékok száma: Alatt 23.5 @ 1.53 Felett 23.5 @ 2.48
Szettek száma: Alatt 2.5 @ 1.52 Felett 2.5 @ 2.50

Fogadj itt az elődöntőre!


18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2020.02.21. (09:20).

További kiemelt teniszmeccsek