Maria Sharapova (WTA 85.) az év elején elszenvedett vállsérülése után újra labdákat üt a spanyol füves pályákon. Első mérkőzése felemásra sikerült, mégis jött a győzelem, viszont Angelique Kerber (WTA 6.) hamar véget vethet az orosz játékos örömének.

Sharapova Viktoria Kuzmovát verte két játszmában (7-6, 6-0), de messze nem volt olyan könnyű a dolga, mint amennyire az eredményből következtethető, hiszen két játszmalabdát hárított az első szettben. Látszott kissé, hogy ez volt első megnyert meccse a füvön az utóbbi négy évben. Sem ütései, sem pedig mozgása nem voltak a legmagasabb színvonalon és szervája sem segítette ahogy kellett volna (59% érvényes első szerva). Önbizalomból is van még hiány, ezért most nagyon jól jönne egy Kerber elleni győzelem ebből a szempontból is. Ez viszont, a jelen körülmények között kevéssé valószínű.

június 20., csütörtök

Kerber majdnem a teljes salakos idény alatt fizikai gondokkal küszködött, mégis játékformailag jobban áll mint Maria. Az idei szezon számára sem volt kimagasló, de legalább itt-ott még megvillant és sikerült két elődöntőt (Doha, Monterrey) és egy döntőt (Indian Wells) játszania. Három játszmára volt szüksége Ysaline Bonaventure ellen (7-5, 4-6, 6-2), de hullámzó szereplése nem gátolta meg továbbjutását. A 16 nyerő ütésnek nagy szerepe volt a győzelemben. A pontok csak 68%-át nyerte első szervájával és négy alakalommal veszítette el adogatását (Maria csak kétszer) a meccs alatt, ami egy kissé megkérdőjelezi a német ennek az ütésének versenyképességét. Sharapovának kevés esélyei egyike talán az agresszív szervafogadás.

Angelique sem éppen a régi, de elég éleseknek látszanak ütései, hogy ellentámadó játéka most fölényesnek bizonyuljon a gyors borításon. Marianak mindenképp küzdenie kell, hogy indítványozó helyzetben tudjon maradni a labdamenetekben és kihasználja elsőből Kerber passzívabb labdáit. Mentális részen is a német játékosnál az előny, mivel a tavalyi Wimbledon-bajnok nyerte legutóbbi három egymás elleni mérkőzésüket. Füvön csak a 2014-es Wimbledon nyolcaddöntőjében találkoztak és Angelique 2-1-re nyert.

Néhány szorzó a mérkőzésre:

Fogadj itt az összecsapásra!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.

Az oddsok az Unibet fogadóirodától származnak és a következő időpontban voltak érvényesek: 2019.06.19. (11:11).