A világranglista negyedik játékosa, az ukrán Elina Svitolina kategorikus szerepléssel indította címvédő hadjáratát Rómában. Elsöprő játékának látványa sok játékostársát elbátortalaníthatta.

A szenvedő fél az a Petra Martic volt az első meccsén, aki hiába próbálta felvenni az erőharcot a 23 éves ukrán lánnyal, mert Svitolina lehengerelte őt. A pálya minden részéről egymás után zavartalanul küldte a nyerő ütéseket. Az ijesztő tény Elina következő ellenfelei számára nem feltétlenül az, hogy 6-1, 6-2-re verte a világranglista 36 játékosát, hanem az, hogy az eredmény ellenére, Martic nem játszott rosszul és mégis csúnyán kikapott. Martic taktikailag tévedett, hogy ritmusosságot adott ellenfele erőjátékának és nem változtatott semmit a játékképen amikor érzékelte azt, hogy a saját vesztébe rohan. Legalább színvonalas játékkal maradt alul. Svitolina egyszerűen egy szinttel mindent jobban csinált mint ellenfele. A nézők számára is élvezetes látvány volt, hogy úgy tenyereséből mint fonákjából záporoztak a nyerő ütések még akkor is amikor ezek Martic roppant erős labdáira voltak válaszok.

Elina Svitolina (Fotó: Jimmie48 Photography / Shutterstock.com)

Ellenfele a nyolcaddöntőben az orosz Daria Kasatkina lesz. A múlt héten Madridban negyeddöntőig menetelt, ahol Petra Kvitova verte meg. A spanyol fővárosban a Garbine Muguruza elleni meccsén kívül nem voltak igazán nehéz meccsei a negyeddöntőig és Rómában sem kellett eddig túl nagyon megizzadnia Ajla Tomljanovic és Danielle Rose Collins ellen, de nem szabad elfelejteni, hogy jelenleg a világranglista 13. játékosa és a szezon elején igazán jól játszott a kemény borításon Szentpéterváron, Dubaiban, Indian Wellsben. Hangzatos győzelmeket szerzett olyan játékosok ellen mint Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Sloane Stephens vagy épp Venus Williams. A papírforma szerint Svitolina az esélyesebb 1.48-s szorzóval, Kasatkina győzelme 2.65-s szorzóval van illetve. Dariának nagyon jól kell menjen a játéka, hogy ebben a játékformában lévő Elinát verje. A pályán majdnem olyan jól mozog mint ukrán ellenfele, tenyeresével igazán jól képes vezetni a labdameneteket, akár pörgetett, hosszú labdákkal, akár támadó ütésekkel, de Svitolina minden téren kissé jobb nála. Várható, hogy Elina lesz, az aki hamarabb fog indítványozni és a támadóbb játékkal próbál érvényesülni a labdamenetekben. Kasatkinának türelmesnek kell lennie és változatos játékot kell játszania, mert erőharcban jelenleg nincs sok esélye.

A női versenytábla mai meccseiből:

  • Simona Halep - Madison Keys:    1.30 - 3.55
  • Maria Sakkari - Angelique Kerber:    2.65 - 1.48
  • Sloane Stephens - Caroline Garcia:    2.04 - 1.79

Fogadj a római tornára!

18+ Részvételi feltételek érvényesek! Játssz felelősen! BeGambleAware.org.